Szeretnék egy kazánházba kb 20 db hömérsékletet mérni, esetleg kijelzőn megjeleniteni, menteni. Erre mi lehet a legolcsobb legegyszerübb megoldás?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 14. 23:44
21/25 radír67 válasza:
A Raspberry és az Arduino nagyon jók arra, amire valók. Ipari körülmények közé PLC való, mert az arra lett tervezve. A LOGO mini PLC, nem tud 20 hőmérőt kezelni. Viszont egy normál PLC-nek ez tipikus feladat. Viszont, ha kazánházba lesz, nincs ott már valami vezérlő, amit fel lehetne bővíteni?
22/25 A kérdező kommentje:
Van már egy rendszer. Az jelenleg egeztetés allat hogy azt lehet e böviteni. És az mennyibe kerülne.
Idáig könnyen eljutottam hogy plc kell, csak melyik tipus? Eddig a Loxone tünik a legjobbnak.
2017. ápr. 20. 23:17
23/25 radír67 válasza:
Bármelyik típus jó. Mondjuk: Mitsubishi Q, vagy FX. Omron. A Siemens is nagyon jó, csak drága, és bonyolult. Ezekhez van magyarországi támogatás.
24/25 Szirty válasza:
"Idáig könnyen eljutottam hogy plc kell, csak melyik tipus? Eddig a Loxone tünik a legjobbnak."
A Loxone nem ipari PLC!
25/25 A kérdező kommentje:
Igen igazábol egy plc alapokra épülő házautomatizálási rendszer. Bocsi ha pontatlanúl fogalmaztam.
Ahogy utána olvasok ezek a rendszerek eléggé hasonlitanak az autovásárlásra. Nem igazán lehet eldönteni melyikkel jársz a legjobban. Mindenről lehet találni jot és rosszat is.
A magyarországi támogatotság lényegtelen mivel németországban van.
2017. ápr. 22. 16:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!