Hogyan kössem össze a vgam a monitorral?
Valami óriási katyvasz van a fejedben.
1) Nincs olyan, hogy DVI D sub, Van DVI-D és van D-sub (ami más néven a VGA).
2) A monitoron nincs kimenet, csak bemenet.
Ha van D-sub (VGA) kimenet a videókártyán, akkor simán összekötheted.
Ha nincs, csak DVI-D, akkor egy aktív adapter kell, ami a digitális jelet analóggá alakítja. 4-5 ezerért lehet ilyet kapni.
De az igazi megoldás, egy digitális bemenettel rendelkező monitor lenne.
DVI és D-Sub kimenet van a kártyán?
VGA bemenet van a monitoron?
A VGA és a D-Sub az ugyanaz.
DVI-ből létezik DVI-I, ebben benne van a digitális és analóg kimenet is.
Létezik DVI-D, ez a csak digitális kimenet.
Létezik DVI-A, ez a csak analóg kimenet, de ez ritkaság.
A videókártyákon lévő DVI kimenet általában DVI-I, vagyis hozzá lehet kötni DVI-D monitorhoz és egy egyszerű átalakítóval analóg VGA (D-Sub) bemenetű monitorhoz is.
Nézd meg a videókártya DVI kimenetét. Ha van rajta oldalt egy olyan rész, ami így néz ki:
:|:
akkor az DVI-I, a kétszer két pont az analóg csatlakozók, DVI-VGA átalakítóval rá lehet kötni D-Sub monitorra.
Ha csak ilyen az oldalsó rész:
|
akkor csak DVI-D a kimenete, vagyis nem lehet csatlakoztatni analóg VGA (D-Sub) monitorhoz.
"A videókártyákon lévő DVI kimenet általában DVI-I"
Ezt nem tudom megerősíteni. A mai videókártyák zömén csak digitális DVI-D és HDMI van.
Jelentősen megkönnyítené a válaszadást, ha a kérdező hajlandó lenne leírni a videókártya és a monitor típusát.
Azon csak DVI-D van.
Vegyél egy digitális monitort.
Igen, de amelyiken D-Sub is van, azon általában DVI-I szokott lenni, ezek régebbi típusok. Mert ezt nehezen lehetett értelmezni: "amin DVI D sub van".
Mivel csak digitális kimeneted van, így az analóg VGA-ra kötni csak egy aktív átalakítóval lenne lehetséges. Kínából lehet rendelni ebay-en, aliexpressen, 3000-4000 forint körül van, de nem tudom ajánlani, nekem néhány hónap működés után szétégette a vezetékeket, már vörösen izzott és lángolt a vezeték, jó, hogy nem égett le a ház.
Jobban jársz, ha veszel egy digitális monitort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!