Miért érzékeli a fototranzisztor a látható fényt is?
Van nekem egy BPV11F tranzisztorom, ami elvileg csak 900-1000nm között érzékel, azonban ha a szobában fel van kapcsolva a lámpa, akkor is átenged.
A másik kérdésem az lenne, hogy olvastam, hogy azért van rajta bázis csatlakozó is, hogy ezzel lehessen állítani az érzékenységét, de hogyan kell azt úgy bekötni?
Honnan veszed, hogy a látható fényt érzékeli?
Honnan tudod, hogy az a fényforrás (milyen is? LED? fénycsöves? régebbi fajta, energiatakarékos?) CSAK és kizárólag az általad is látható fényt sugározza?
Tanulmányozd a fototranzisztor adatlapját, sok kérdésre választ kaphatsz.
Már megvolt az adatlap átnézése. Hagyományos izzószálas lámpa, de nappali fényre is csökken az ellenállása, akkor elképzelhető hogy a környezetében is van infravörös fény?
Hogy tudnám elérni hogy csak az én általam kibocsátott infravörös fényt "lássa"?
Mondjuk egy cső.
Egyik végén az érzékelő, masik végében "világítasz"..
És használj infravörös szűrőt, elkerülendő az Isten tudja milyen fényforrásból eredő akármiket.
A környezetben MINDIG van infravörös sugárzás (nem fény, mert azt láétnád), azt érzékeled meleg formájában, feltéve, hogy melegebb a testednél.
A hidegebbeknek is van (kisebb) infravörös sugárzása.
Nézz meg egy profi infrakamera felvételt, lehet azon még -20C is, ahol viszont Te fáznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!