Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyire aktívak manapság az...

Szaszdave kérdése:

Mennyire aktívak manapság az analóg rádióamatőrök? (2m-en és 70 cm-n)

Figyelt kérdés
Vettem nemrég egy RTL chipes USB vevőt, amit rádió scannernek is lehet használni, de nem látok nagy aktivitást a rádióamatőrök körében. Csak digitális 1-2 adással találkoztam 144 mhz-nés 430-on, a taxisokkal 160 mhz-n, budapest airport a légi sávon, illetve PMR megy. Ma már mindenki digitális üzemmóddal tolja, vagy ennyire kihalóban ez a téma?

2017. ápr. 4. 00:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A rádióamatőrök csak bohóckodnak a hívójelükkel és poziciójukkal hiszen az engedélyük csak ezt teszi lehetővé sajnos , ezért ne ezen a sávon keresd hanem a polgárin a valódi csevegni vágyókat.
2018. máj. 18. 19:05
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

# 1 Az amatőr körökön kívűl álló, lusta, irigykedő réteg mindigis így fejezte ki szeretét irántunk. Persze, mi amatőrök inkább csak mosolygunk rajta egyet, esetleg felajánljuk neki segítségünket, amit persze elutasítanak.

Kedves Kérdező!

Van forgalom a már említett sávokon, nem csak digi üzemmódokban. Főként az átjátszók frekijein hallhatsz forgalmazást, de néha a szimplex ch-kon is előfordul (145.350,145.425 stb.). A 70cm-s sávot nem ismerem annyira, de gondolom ott is inkább az átjátszók az aktívak.

Ha esetleg többre vágysz és a készüléked is lehetővé teszi, ajánlom a rövidhullámú frekvenciákat -30MHz, ott folyik az igazi amatőr élet, főleg CW (morze) üzemmódban. De ha nem ismered ezt a nyelvet, természetesen sok adást hallgathatsz SSB-ben is.

Jó hallgatózást!

Vy73!

2018. máj. 20. 21:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, az amator/nem amator kerdest nem vagyok illetekes eldonteni;) de megkeresem az emlitett frekiket, a lenyeg hogy minel tobb signalt eszleljek. ;)
2018. máj. 21. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!