Elektronika vagy elektrotechnika sajátítható el autodidakta módon egyszerűbben? Milyen tanulási módszer illetve út javallott?
Adott egy személy aki 0 tudásszintről indulna el ezekbe az irányokba, haladó felhasználószintű számítástechnikai ismereteim vannak mindössze.
Tényleg szeretnék én is kis áramköröket építgetni, ledeket stb. akár az amatőrök.
Itt van néhány alap dolog:
Youtube-on van videósorozat az alapokról:
"Elektronika / Elektrotechnika Tutorial ( 1.rész )"
Ha már minden jól megy akkor lehet bonyolítani:
jegyzet.sze.hu -> Jedlik Ányos Gépész- Informatikai és Villamosmérnöki Intézet-> Távközlési tanszék -> Villamosságtan / Elektronika I-II illetve az automat. tanszéken belül: Elektrotechnika
Egyéb:
Az egyszerű áramkörökhöz elég az Arduino is, ha tudsz programozni akkor gyorsan lehet haladni vele a bonyolultabb projektek felé. Számtalan anyag van a neten amiből meg lehet tanulni használni.
Amire neked szükséged van az inkább elektronika. Az elektrotechnika nem erről szólna (de rengeteg helyen keverik a két fogalmat). Ezt az oldalt találtam neked:
Amiket küldtetek az már sztem haladó szint.
Ismétlem, körülbelül 0 tudásszintről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!