Menyi kw -os a villanymotor?
Figyelt kérdés
Van egy villanymotor , amin nincs semmilyen adat.A kérdésem az ,hogy hogy tudnám megállapítani menyi Kw a teljesítménye ?A fordulatát megmértem az 2400 /s.2017. márc. 30. 20:51
1/9 anonim válasza:
1. Ez nem számítástechnikai kérdés. Inkább az "Elektronikus eszközök" témába való.
2. Beszerzel egy lakatfogós teljesítménymérőt vagy egy teljesítménymérésre alkalmas fogyasztásmérőt, és megméred.
2/9 Szirty válasza:
"teljesítménymérésre alkalmas fogyasztásmérőt, és megméred."
Akkor azt fogja látni mennyit fogyaszt éppen a motor és nem azt mekkora a névleges teljesítménye!
3/9 anonim válasza:
Ellehetne magyarázni (de haragudj meg, de nem fogom mert ha valami rosszul sül el akkor az életedbe is kerülhet), hogy ezt hogyan szokták mérkélni, de mivel alap elektronikai tudás kell hozzá, anélkül meg a 230-ban nem turkálunk, ezért kérj meg valaki ismerőst, biztos akad valaki aki meg tudja neked mérni:) , vagy amit fentebb is írtak, fogyasztásmérő , amúgy mire lenne használva?
4/9 anonim válasza:
Hát az egyik módszer a tekercselésből a következő adatok megállapítása:
párhuzamos ágak száma
páthuzamos szálak száma
huzalátmérő
kapcsolás
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat .Ezt a villanymotort fa eszterga gépre szeretném .Sajnos nincs a közelbe olyan személy aki ezt le tudná mérni a villanyáramhoz értek valamit .Engem csak az érdekelt , hogy menyi Kw a teljesítménye.Szerintem ampér méterrel is meg lehetne mérni ,de inkább keresek egy szakembert aki megméri.Kösz mindenkinek .
2017. márc. 31. 23:00
6/9 Szirty válasza:
Mint írtam a méréssel csak a pillanatnyi teljesítmény felvételét tudod megmérni és nem a motor teljesítményét!
Kellő gyakorlattal ránézésre is elég jól meg lehet blöffölni teljesítményét...
7/9 anonim válasza:
Egy inkább négyesekkel mint hármasokkal rendelkező erősáramú technikus a fentebb emlegetetteknél kissé jobban megfogalmazott és komolyabb felkészültséggel (áram- és teljesítménymérés, kisebb feszültséget komolyabban nyomó transzformátor, no meg a végén papír, ceruza, 2 vonalzó, körző) azért meg tudja mérni - ha a mérés szóba beleértjük a kiértékelést.
8/9 Szirty válasza:
Nyilván. Én egyszerű felvett teljesítmény mérésére értettem a választ.
9/9 anonim válasza:
ohm törvénye meg menjen a pic sába :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!