A laptopom kiírja, hogy javasolt telepcsere, semmit sem tölt, mindig töltőn van, és amint kihúzom lemerül. Hogy ha veszek egy új akkut, akkor jó lesz? A laptop : Asus
Elviszed egy szervizbe, vagy az üzletbe és megnézeted.
Lehet hogy az akku a hibás, lehet hogy nem. Ahogyan te nem tudod megállapítani, mi sem tudjuk innen.
Akkor most figyelj!
A legtöbb laptopnak (az akku celláikból csupán egy (az-az 1db) cella szokott rossz lenni, a többi teljesen jó).
Azt az egy cellát kidobod, és beteszel egy másikat egy bontott laptopból, és meg van oldva).
(évek óta tapasztalt tényről beszélek és így csinálom - mert nem az összes akku cella rossz! De az az egy aku cella az ezt a hibát eredményezi)
Mintha a gyártó direkt beépítene egy db. selejtes cellát, hogy vásárolj.
"Mintha a gyártó direkt beépítene egy db. selejtes cellát, hogy vásárolj."
Láttál már láncot elszakadni?
Hány helyen szakad el egyszerre?
Három?
"(az akku celláikból csupán egy (az-az 1db) cella szokott rossz lenni, a többi teljesen jó)."
Igen, mert a cellák nem teljesen egyformák, elég nagy a gyártási szórás.
Ezért nem állítanám, hogy a többi teljesen jó. Inkább csak jobb valamivel annál mint hogy teljesen rossz lenne.
Tisztelt hozzászólók.
Már tízen éve javítok laptop akkukat.
Pontosabban cserélek, és nem javítok.
Nem nektek fogok hinni, hanem a tényeknek.
Nem lácokról van szó, meg ilyen furfangos szövegről.
Eddig minden esetben 1db cella volt csak a rossz!
Majdnem 2 héttel ezelőtt is hoztak ismét hozzám egy ilyen esetet. "hibás" az akku!
Egy db akku cella volt benne hibás!
Azt is kicseréltem és tökéletesen jó.
Ennyi véletlen nincs.
Pl. a legtöbb laptopba nem teszik tele a cella helyeket akkumulátorokkal, hanem műanyag gurigákat tesznek bele akku helyett. (ugye ez is milyen furfangos?!)
Mert így olcsóbb a gyártónak!
Ez is a kész átverés showból van?
Igen.
Egyáltalán!
Szedtetek már szét akku egységeket, cellákat?
Mert kétlem, hogy igen. ( a hozzászólásotokból így gondolom)
Pl. egyikből a mai napig jól működő POWER BANKot csináltam.
Pedig Ti azt mondtátok volna, hogy kuka.
Felesleges vitázni.
A tényeknek hiszek, nem az okoskodásnak.
Hozzá tenném, hogy a cellák, legalább 5 évesek, és kiváló állapotban vannak most is.
Ez a szakmám.
Mendemondákat nem szoktam benyalni.
2 db rossznak hitt akku egységből 1 db teljesen jó egységet lehet készíteni, csupán terheléses tesztet kell velük csinálni egy, vagy két szétszerelt állapotú töltés után és kiderül, hogy csak 1 db cella a rossz, de az nagyon.
Olyan, mint ha üres fémdarab lenne.
Fel sem veszi a töltést.
Amikor rámértem a hibás cellára már fesz. méréskor zuhanni kezdett nullára ami még benne volt feszültség.
Pedig csak a feszt mértem multiméterrel.
Lehet mesét mondani, tessék.
#3-as és #6-os voltam.
Ez van amikor nincs egy olyan ismerős, (elektrotechnikus) aki neked ezt teljesen ingyenesen megcsinálja.
Akkor jön az, hogy "vásárolj" újat.
Pedig nem kéne.
Ez a "fogyasztói társadalom" dilemmája.
Vegyél, és vegyél és dobd ki amit nem kéne kidobni.
Után gyártott tényleg nem javallott, a gyári meg 3X annyiba kerül, amit meg kidobsz add ide nekem és újra hasznosítom. :)
"Nem lácokról van szó, meg ilyen furfangos szövegről."
Nekem ugyan nem volt kétségem afelől, hogy mindig egy cella miatt lesz az akkupak használhatatlan.
Sajnos ez épp az általad "furfangos szöveg"-ként aposztrofált lánc "elméletet" egyértelmű bizonyítéka. :)
De verbális diploma lobogtatás és több éves tapasztalatra való hivatkozás helyett gondoljuk át tisztán, "furfangos szöveg" nélkül.
1. Az akkumulátorok élettartama véges (fokozatos elhasználódás) kb 2-5 év használati körülményektől és minőségtől függően
2. Ha akkupakkban egy cella meghibásodik, az akkupak nem használható tovább
3. A cellák fizikai tulajdonságai eltérőek, így nem egyszerre használódnak el.
No most vegyünk egy 3 éves akkupakkot, amiben tönkremegy egy cella.
Kicseréljük a rossz cellát egy új cellára. Megint működik, Ok.
De ezzel csak kitoltuk valameddig az életciklust, nem újítottuk fel, nem fog újra 2-5 évet bírni, mert a benne maradt és életciklusuk végén lévő, de még nem hibás cellák tovább öregszenek.
De ha a másik oldalról nézzük: olcsón, az új árának töredékéért cella cserével "javítasz" hozzád vitt akkupakkokat, amik a javítás után működnek, és a tulaj ujjongva távozik, attól még nem vagy varázsló. :)
Ha elég olcsón csinálod még így is megérheti kap még egy kis haladékot. De csodák nincsenek!
"A tényeknek hiszek, nem az okoskodásnak. "
És én minek higgyek?
"Ez a szakmám. Mendemondákat nem szoktam benyalni."
Tudod van a mondás hogy "messziről jött ember azt mond amit akar". Itt sincs ez másképpen.
"2. Ha akkupakkban egy cella meghibásodik, az akkupak nem használható tovább "
Csak hogy egy így kategorikusan nem igaz!
Mert használhatóak, hasonló kaliberű és koru akkuval működik az én gépem is (laptop) immáron kitoltam az idejét az egy cella cserével 3 évre az 5 év helyett.
Nem szövegelés és meggyőzködés alapon, hanem tények alapján írtam amit megtapasztaltam.
Az igaz, hogy végesminden akkunak az elhasználódási ideje.
Csak éppen az egy cella cserével nekem még mindig jól működik a laptopom, és nem vadonat új cellával pótoltam ki.
Most már kb. 8 évesek és semmi baj nincs velük.
Egyébként nekem teljesen mindegy, hogy az illető új akkut vásárol, vagy sem.
Továbbra is a tényeknek hiszek, nem az elméleti ....khm...khm...
..és az sem érdekel, ha ezért tisztelt hozzászóló leszavazol.
A tény az tény, az elmélet meg elmélet.
Hajrá tények.
(elméletben egyetértünk)
Kár, hogy a tényekben nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!