Miért kicsi a processzorom teljesítménye?
Azért kicsi a teljesítménye, mert így lett legyártva. Az új Windows önmagában semmit nem jelent, attól nem lesz gyorsabb egy gép, csak olyan esetben, amikor már sok éve van fent a Windows, tele lett pakolva mindenféle programmal, nincs karbantartva (temp file ürítés, töredezettségmentesítés), stb.
Tehát egy elhanyagolt gépen újratelepíteni a Windowst tud gyorsulást eredményezni, de ha gyenge a konfig, akkor nem sokat fog segíteni.
Jó lenne tudni milyen gépről van szó pontosan?
Processzor Intel core2 duo e6850 3.0
Memória 4gb
Videó kártya asus geforce nvidia 210
Merevlemez 150 gb+70 gb
Régi már ez a processzor, azért lassú. Ennél a processzornál egy nagyon belépő szintű laptop processzora is erősebb.
Hiába a 4M Cache, 3.00 GHz, 10 évvel ezelőtt jó volt, de azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán.
Attól függ mire szeretnéd használni a gépet. Amúgy nem hiszem hogy nagyon előrébb lennél proci cserével, mert ugye csak arra tudod cserélni, ami rámegy az alaplapra. Én inkább azt mondom, hogy gép csere, ha nagyon modernizálni szeretnél, vagy már nem felel meg a mostani. A VGA is 8 éves, a proci 10, gondolom az alaplap sem egy tegnapi darab, úgy hogy szerintem kár ezt a gépet kalapálni.
Öcsém gépében is van egy régebbi alaplap, kicsit még cicomáztuk, de mondtam neki, hogy a következő lépés az a gép csere lesz, mert abból az alaplapból kihoztuk a maximumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!