Két erősítő bekötése egy 1996-os golfba?
Adott az autó és hozzá van kettő darab Blaupunkt THA 280 2/1 600wattos csatornás erősítő plus egy Magnet transforce 1200 wattos mélyláda.
Tegnap behuztam az elektromos kábelt az ersítőhöz és a földelést a kasznihoz ám az erosítő nem kapcsolt be. (Biztos, hogy jó mind a ket erősítő.) Ha erre van valakinek ötlete azt megköszönöm.
Következő problémám ha sikerül életre kelteni az erősítőt, hogy kötöm mind a kettőt az áramra és melyiket földelem? Én ötletem az lenne, hogy az egyikre jön az aksiról az erősítőbe abból athuznék egy kábelt a másik erősítőbe és csak a másodikat földelném.
És az utolsó kérdés, ha bevan kötve mind a két erősítő melyikre kötöm a mélyládát és melyikre a hangszotókat.
Az erősítő 2 x 600w a mély meg 1200w, tehát gondolom a 2 erősítő nek rajta kell lennie a mély meghajtásán de akkor meg a hangszorokat hova kötöm...
Az elöző tulaj nem tudom hogy használta, sajnos nem néztem meg amikor volt rá lehetőségem és nem is kérdeztem meg tőle.
Azt nem kötöttem be. Öszintén fogalmam sincs azt hova kéne és milyen kábellel.
Az 1200w az sok. nem zenélő cirkuszt akarok csinálni a kocsibol de ha mar van szeretném kiprobalni.
"Azt nem kötöttem be."
Próbához elég ahogy a képen van, de ha szeretnéd kikapcsolni az erősítőt, ez arra van, teszel rá egy kapcsolót és kész. Vagy ha a magnódnak van kapcsolt kimenete, összekötöd vele.
Egyébként mindig menne az erősítő, akkor is ha leveszed a gyújtást.
Az sosem 1200 w, de még 600 sem. Egy normális erősítő, ami lead 600 W-ot, olyan 200-250 000 ft-nál kezdődik. Ez a Blaupunkt ha csatornánként lead 75-80 wattot folyamatosan, akkor sokat mondtam, 2 ohmon sem ad le 110-115- től többet, és akkor már a tiltás határán vinnyog. Szóval ha galyra húzod mindkettőt, akkor sincs 4-500 wattól többed.
Amúgy ha nem kötöd be a remote szálat, akkor nem fog menni, de úgy látom, azt már megoldottad.
Annyira nem izgatnak a wattok, azt csak azért írtam, hogy minél jobban körbe írjam mivel van problémám.
A remotot sikerült bekötni jól szolnak a hangszórók. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!