Lehetséges lenne két, külön tápellátásról (pl. külön elemekről) működtetett eszköz között EGYETLEN vezetéken digitális jelet továbbítani? Közös földelés NÉLKÜL?
Jaja, optikai kábellel. Vagy optocsatolón keresztül akármilyen hagyományos vezetéken.
Arra kell csak figyelni, hogy az optók átütési szilárdsága nagyobb legyen, mint a két eszköz közötti legnagyobb lehetséges potenciálkülönbség... (ha mondjuk mozdony áramszedőjére szerelt kamera jelét szeretnéd rögzíteni, mint extrém szélsőséges, és valóságtól elrugaszkodott példa)
"Vagy optocsatolón keresztül akármilyen hagyományos vezetéken."
#4-es : Rendkívül érdekelne az ötleted!!!
Ezzel akkor valóban meg lehet oldani azt, hogy két mikrokontroller között egyetlen rézszálon (leegyszerűsítve) küldök egyik oldalról a másikra digitális jeleket (0 vagy 1) ???
AVR mikrokontrollerekről van szó, mind a kettő 5 volton működik, és a TTL jelek is ugyebár 5 voltosak.
Viszont az optocsatolókat nem igazán ismerem.
Tudnál valami egyszerű rajzot/ábrát linkelni, hogy miről, milyen kapcsolásról van szó? Illetve hogy mi is ez a komponens?
Előre is köszönöm!
Egy réz szálon nem fog menni. Egy érpáron már inkább.
Irányonként...
=(
De én az 1 vezetéket szó szerint értettem. Hogy máshogy értettem volna.
A feszültségjel fényként való átküldése viszont jó ötlet kiindulópontnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!