Relé témában kérdeznélek? Riasztó szirénához háromlépcsős, három pólusu 12v-os (dc, max 700 mA) impulzus relét keresek ami lépésenként additíven kapcsolja a pólusokat.
1. impulzus - 1. pólus (villogó) 2. impulzus - 1. + 2. pólus (villogó+buzzer) 3. impulzus - 1. + 3. pólus (villogó+sziréna) A lépések késleltetése 30 s, a harmadik lépés után nem kezdi elülről, hanem a 3. lépés ismétlődik.Nos lehet ez túl sok egy relének, esetleg 2 relé meg tudná oldani a feladatot.
Környékemen nem sok személy lakik akik riasztás esetén segíteni tudnának, akik meg vannak azokat nem szeretném (egy véletlen riasztással)zavarni igy fokozatossá tenném a riasztást elsősorban a behatolókkal tudatnám, hogy nem maradtak észrevétlenek.
Ha tudtok erre megoldást érdeklődve várom válaszotok!
Muszály impulzusra indulniuk?
2 db késleltetett relé megoldja az egészet.
A riasztó típusa: SR-01 Akkumulátoros kültéri hang és fényjelző. Elképzelésemben valahogy igy áll össze a dolog: első impulzus hatására bekapcsolja a villogót a relé, 30s-után kikapcsol. Második impulzus után kellene a relé B állásba kerülnie és kapcsolná a villogót és a buzzert, 30s-után kikapcsol. Harmadik impulzus hatására kapcsolna a C állásba és működne a villogó és a sziréna. További impulzusok hatására a C állás lenne aktív. Itt kellene egy fél órás késleltetés miután a relé alapállásba kerülne.
Te hogyan gondoltad?
Ehhez nem csak relé kell, hanem egy mikrovezérlős panel, három relé kimenettel.
Azért PIC, mert egyszerűbb azzal, mint logikai áramkörökkel és késleltetőkkel összelegózni, amit szeretnél.
Így már más, azt hittem építeni akarod és nem átalakítani a meglévőt.
Valóban egy kontroller lesz a megoldás.
szerintem kicsit utánaolvas a neten, azt megcsinálja..
de a fokozatos megoldás eleve rossz mert ennyi idő alatt PONTOSAN kiütik a riasztót..
Itthon szoktam akksit cserélni benne, ha nem tudom a kódot de ki akarom a kültérit ütni 15 másodperc elég, de azért olyan sok mert lassan mozgok a létrán mert tériszonyos vagyok :) én olyan 7-8 másodpercre tippelnék, namost ezzel a késleltetéssel...
persze a tamperre lehet tenni hogy akkor azonnal vijjogás,
de akkor meg a beltérire marad ideje.
Ugye dsc esetén beltéri kinyit, zone 1 pgm 1 csati összeérint, betörő kollega, lekapcsolja az áramot 3 másodpercre (akksi legyen lehuzva), majd vissza :)
azt még ha akrja utána be is riaszthat hogy kipakolta a lakást, és megszivatja a tulajt hogy átüti a kódot mert teljesen kireseteli a rendszert, a gyári kódok lesznek, azt csinál vele amit akar :)
erre azért adni 30+30 másodpercet...
SZóval szerintem, nem biztos hogy ez a késleltetés a helyes megoldás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!