Ehhez milyen arduino modul kellene?
Amit építeni szeretnék Arduinoból az egy két keréken guruló RC jármű. A jel fogadásához milyen modult ajánlanátok? Bluetooth modulon vagy Wifi shielden gondolkodtam, mivel olyan modult nem találtam ami képes fogni egy 2.4 vagy 5 GHz-es rádiós távirányító jelét.
A távirányítón két csúszka/karos potméter kellene hogy legyen, úgy hogy ha középső állásban van akkor a motor nem üzemel, tehát legyen rajta hátramenet is.
Az RC távok csak a saját vevőikkel hajlandóak kommunikálni, 5.8GHz-en pedig nem is irányítás van, hanem fpv/telemetria kommunikáció.
Valami olyan modult keress, ami SPI-n, vagy I2C porton tud kommunikálni az arduinokkal. A meghajtáshoz pedig két végtelenített szervó és kész. Azok alapértelmezettben nyugton vannak. Csak, kell majd mindenképpen egy trimmelési lehetőség. És, próbáld meg mixelni a két csatornát. Tehát legyen külön előre-hátra bot, meg jobbra-balra. Lehet kapni ilyen joystickeket, az neked jó is lenne szerintem. Programozásban nem tudok segíteni, de hardverhez tudok ötletet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!