Hallókészülék: mi a különbség az illesztékek között? (képekkel)
Ennek az illesztéknek vastag a csöve és úgy lett megcsinálva, hogy a viselője fülében illeszkedjen. Úgy tudom, előbb fülmintát készítenek, azután gyártják le ezt.
Ezt viselik a leggyakrabban a hallásproblémákkal küszködők.
Ennek nagyon vékony a csöve, a vége dugóra hasonlít. Nagyon ritkán viselik. Vagy 8 éve láttam egy 25 év körüli nőt, akinek pont ilyen illesztékje volt.
Valaki el tudná nekem magyarázni a két illeszték közötti különbséget? És miért az előbbi a legelterjedtebb?
A második típus (amelynek nagyon vékony a csöve) a "RIC" készülékhez csatlakoztatott illeszték, ez a hallókészülékek új generációja, a hangszóró ki van helyezve a fül mögötti készülékből az illesztékbe.
Ez a hallókészülékek új generációja, talán olyan 2006 környékén jelent meg (?), ez az oka hogy még nem annyira elterjedt és hogy a hagyományos az elterjedtebb.
Egyébként RIC készüléknél is készítenek mintát és ebbe be tudják építeni a hangszórót.
Természetesen hordható azzal a dugóval is, hogy meddig, nem tudom, de hordható úgy is.
Jézusom...
Teljesen más ez a 2.
A vékonyabb cső, újabb készülékhez fejlesztették ki, és az elég a nagyothallóknak.
A vastagabb pedig siket vagy akinek sulyos hallaskarosodasa van, annak valo, mert sokkal erosebb hangot tovabbit a csovon keresztül, a vekonyban nem tud annyi eroset atvinni...
Nagyon sok fajta készülék van, csak nem mindegy kinek mire alkalmas...
A 7-es hülyeséget ír.
A fülben lévő hangszóróhoz egy vékonyka drót megy, kb olyan mint a fülbedugós fülhallgató. Ennélfogva sokkal macerásabb, hisz közvetlen ott a fülzsír, mint a kis fülbedugósoknál.
A légcsövesnél a fül mögött van a hangszóró nem a fülben. Sokkal kevésbé macerás, de ennek is vannak "szépségei" Nem mindenki tudja a drótosat megszokni. A légcsöves könnyebben kezelhető.
Hangzás szempontjából olymindegy, ezt is-azt is meg fogja szokni aki viseli, erősítés szempontjából szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!