Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hallókészülék: mi a különbség...

Hallókészülék: mi a különbség az illesztékek között? (képekkel)

Figyelt kérdés

[link]

Ennek az illesztéknek vastag a csöve és úgy lett megcsinálva, hogy a viselője fülében illeszkedjen. Úgy tudom, előbb fülmintát készítenek, azután gyártják le ezt.

Ezt viselik a leggyakrabban a hallásproblémákkal küszködők.

[link]

[link]

Ennek nagyon vékony a csöve, a vége dugóra hasonlít. Nagyon ritkán viselik. Vagy 8 éve láttam egy 25 év körüli nőt, akinek pont ilyen illesztékje volt.

Valaki el tudná nekem magyarázni a két illeszték közötti különbséget? És miért az előbbi a legelterjedtebb?

2017. febr. 22. 19:18
 1/10 anonim ***** válasza:

A második típus (amelynek nagyon vékony a csöve) a "RIC" készülékhez csatlakoztatott illeszték, ez a hallókészülékek új generációja, a hangszóró ki van helyezve a fül mögötti készülékből az illesztékbe.

Ez a hallókészülékek új generációja, talán olyan 2006 környékén jelent meg (?), ez az oka hogy még nem annyira elterjedt és hogy a hagyományos az elterjedtebb.

Egyébként RIC készüléknél is készítenek mintát és ebbe be tudják építeni a hangszórót.

Természetesen hordható azzal a dugóval is, hogy meddig, nem tudom, de hordható úgy is.

2017. márc. 19. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
A vastag csöveset egyszerűbb kezelni, olcsóbb fenntartani. A vékony drótos nagyon macerás tud lenni, akinek sok a fülzsír, nincs türelme, annak nem ajánlom.
2019. aug. 8. 19:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A vékony drótosnak viszont a hangja tisztább, mert nem üreges csövön keresztül megy a fülbe, hanem közvetlenül. Ha valaki önmagának tudja tisztítani, az jó, elvileg van fülzsír-védő is ezeken.
2019. aug. 9. 18:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Meg gyakorlatilag is. Tényleg jobb, kényelmesebb, csak legyen jó az illeszték is hozzá. Messze nem olyan magától értetődő, hogy hipp-hopp egyéni illeszték, vagy gyári és hadd szóljon. Gyönyörű szívások lehetnek amelyek csak később kerülnek felszínre.
2019. aug. 9. 20:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, meg hangszóró ha elromlik, lehet cseréltetni, amely összeg nem tudom mennyi, lehet nem fix hanem gyártónként eltér.
2019. aug. 10. 04:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Olyan 9eFt körüliek, viszont 2 perc kicserélni. Arra kell nagyon ügyelni, hogy a fülzsír ne érje. A végükön van egy szűrő, ez cserélendő néha. A gyári műanyagdugó nem tudom meddig bírja, mikor öregszik el.
2019. aug. 10. 10:49
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

Jézusom...

Teljesen más ez a 2.

A vékonyabb cső, újabb készülékhez fejlesztették ki, és az elég a nagyothallóknak.

A vastagabb pedig siket vagy akinek sulyos hallaskarosodasa van, annak valo, mert sokkal erosebb hangot tovabbit a csovon keresztül, a vekonyban nem tud annyi eroset atvinni...

Nagyon sok fajta készülék van, csak nem mindegy kinek mire alkalmas...

2019. okt. 21. 01:14
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
A vékonyabb és vastagabb cső az ilesztékes hallókészülékek esetén van, a kihelyezett hangszórós (RIC) készülékeknél azonos a vékony drót vastagsága, mert közvetlenül a hangszóróba továbbítja a hangot. Itt a hangszórótól függ, hogy milyen erősítést képes leadni.
2019. okt. 21. 05:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, attól is
2019. okt. 21. 06:35
 10/10 anonim ***** válasza:

A 7-es hülyeséget ír.

A fülben lévő hangszóróhoz egy vékonyka drót megy, kb olyan mint a fülbedugós fülhallgató. Ennélfogva sokkal macerásabb, hisz közvetlen ott a fülzsír, mint a kis fülbedugósoknál.

A légcsövesnél a fül mögött van a hangszóró nem a fülben. Sokkal kevésbé macerás, de ennek is vannak "szépségei" Nem mindenki tudja a drótosat megszokni. A légcsöves könnyebben kezelhető.

Hangzás szempontjából olymindegy, ezt is-azt is meg fogja szokni aki viseli, erősítés szempontjából szintén.

2019. okt. 22. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!