Miért nem működik a helyesírás ellenőrzés? (Macbook Air)
Néhány napja vásároltunk egy Macbook Air 2016-os laptopot. Olyan problémám van, hogy a magyar helyesírás ellenőrzést nem tudom rajta beállítani. Amikor beüzemeltem. gépet, semmilyen ellenőrzés nem volt rajta, így átböngésztem, hogyan tudom beállítani... Rátaláltam a google-ban rengeteg megoldásra, többek között a leggyakrabban megtalálhatót, hogy 2 adott fájlt másoljak be a Spelling mappába a Library mappán belül, amit meg is tettem, ám mindezek ellenére sem működik rendesen, ugyanis amikor a billentyűzetnél/nyelvnél ki szeretném választani a magyar nyelvet, mint ellenőrizendő nyelvet, akkor nem adja ki a magyar opciót, annak ellenére hogy a Library-n belül a Spelling mappában ott van az a két fájl, abban a megadott típusban, amiben kell. Megőrülök, mert nem értem, mi lehet a probléma, mindazok után, hogy még újra is indítottam a gépet, hátha az a baj, hogy csak az után érzékeli a két fájlt. Jelenleg az autómatikus nyelv szerinti ellenőrzés van kiválasztva, mivel ugye a magyart nem tuom, mert nem jelenik meg, és olyan szavakat aláhúz mint a "szóval" vagy "lesz" ám a "lessz" és "megvaág" (csak példa egy rosszul leírt szóra) nem. Jelenleg még a Safariban sem jelzi ki a hibákat, eddig a Pages szövegszerkesztő programban láttam, hogy így "javít" valamint a Facebook messenger appban. Nagyon remélem, hogy valaki tud segíteni, akár privátban, akár itt kommentekben, mert megőrülök és nagyon nagy szükségem lenne arra, hogy működjön az ellenőrzés, mivel nemsokára kezdődik a szorgalmi időszak az egyetemen :D
Windows gépről állok át, nem látok át még pár dolgot, kérlek, ne hülyézetek le emiatt.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!