A DC reléknél hogyhogy nem lesz rövidzárlat a tekercs 2 kivezetésére kapcsolt feszültségtől?
Ha ennyire szeretnél egy zárlatot látni, ...
meg lehet oldani :D
Mérd csak meg ohmmérővel, vagy szedj egyet szét. A 12V kürüli kis relég akár Kiloohm nagyságig is elmennek.
Ugye csak az ideális tekercs rövidzár egyenáramú körben, de a réz valós ellenállás. És persze a méreteket úgy számolják ki hogy paaszoljon az adott forráshoz.
Nem. Eszed nincs, AC relé van. Az összes mágneskapcsoló, amit 230 vagy 400 volton használnak, működési elvét tekintve AC relé.
Lehet ismerkedni pár AC és AC/DC tekercsű relével:
A fenti linkek termék gyári adatlapok, nem direkt webáruházi link, csak a válaszom törlését elkerülendő.
Kérdezőnek: a pár század átmérőjű rézhuzalból könnyen lehet miniatűr méretben is több kiloohmos tekercset kérszíteni. Kétségtelen, hogy 0 Kelvin fok közelében szipravezetővé válna, nulla ohmos ellenállással, és nem lehetne reléként használni.
Attól hogy nem hallottál még róla, van:
A Magyar oldal elég hiányos, de gondolom nem okoz gondot.
# 6
Bocsi, én másra gondoltam.
Félre értettem.
A lényeg, hogy nincs "bekötve eléje" ellenállás.
Másban különbözik.
A felhasználási területtől és működési elvétől.
Rövidzárt, szándékosan lehet csinálni benne.
Pl. menetzárlattal, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!