12Vos akkumulátor feszültségét, hogyan lehet legegyszerűbben 7,4V-ra csökkenteni?
LM317 beállítható feszültségű stabilizátor, max 1 A, de akkor már rendesen hűteni kell...
Pár alkatrész az egész.
Egy fényképezőt szeretnék megtáplálni vele.
A szervizben és a márkaboltban azt mondták hogy kizárólag a márkahű termékkel szabad az energiaellátást biztosítani.
Na persze hogy azt mondják...
Az akku boltban meg azt mondták hogy 7-8V-ig mindegy hogy mit táplálok be. Én azért maradnék a 7,4Vnál mert annyi van a gyári akkun.
De a hálózati tápegységre már pl. 8.4V van írva. De azért szerintem nem lehetetlen előállítani a 7,4V-ot.
Teljesítménnyel nem lehet gond mert egy 20x akkora akkuról fogom nyomatni az energiát mint a gyári
Nem is az akku teljesítményére gondoltam, hanem a kütyüdére, nem mindegy, hogy annak a fesz.stabilizátornak mennyit kell elbírnia.
Itt egy egyszerű, 8 volt a kimeneti feszültség, 1,5 ampert bír:
A gép a gyári akkut 1-2 óra alatt meríti le és 1,2Ah-s az akku
így az áramerősség 1A felett is lehet akár de nem sokkal
jó lenne ha ezen áramerősség mellett nem melegedne túl.
Zavaros mit szeretnél.
Ha a fényképezőgépet az akkumulátor csatlakozóján akarod megtáplálni (a tápod az akkut helyettesíti) akkor az akku névleges kapocsfeszültségét kell előállítanod.
Ha a hálózati adaptert akarod helyettesíteni aminek segítségével egyébként töltöd, akkor az eredeti hálózati adapter névleges feszültségét kell előállítanod. Ilyenkor az akku feszültsége közömbös, mert az akkut a készülékbe épített elektronika fogja tölteni.
nem ártana ha elbírna 3 A és akkor mindenki nyugodtan alszik
ha 200forinttal többe kerül akkor úgy jártunk... :)
Maradjunk annyiban hogy az akku névleges feszültségét szeretném előállítani mert abból nem lehet baj!
A hálózati tápot akkor hagyjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!