Kinéztem egy kést mindennapi használatra aminek a pengéje 83mm. Mennyi esély van rá, hogy a rendőr esetleg bele kötne abba, hogy 8cm-nél nagyobb (3mm-rel)?
Ha nem a kezedben tartva járkálsz vele az utcán, hanem a táskádban elzárva tokban hordod, akkor nem lesz vele gondod. Most kíváncsiságból megmértem az enyémet, 85 mm a penge hossza az élezett részén. Rendőr még sose kérte.
De ha leköszörülöd, akkor tuti nem lesz gondod vele.
Nem a rendőr köt bele, ő nem fogja méregetni.
Csak ha olyan helyzet adódik, bizonyítékként lefoglalja.
És az eljárás során bizony meg fogják mérni a hosszát elég pontosan, mivel törvény vonatkozik rá amit linkeltem is, hogy közbiztonságra különösen veszélyes eszközt nem viselhetsz/szállíthatsz/használhatsz/birtokolhatsz/stb.
Nem arról van szó, hogy sétálsz az utcán és utánad fordulnak majd a rendőrök a hetedik érzéküktől vezérelve, de az esélyed megvan a szabálysértési bírságra.
Büntetési tétele: helyszíni bírság esetén 50.000 forintig, ismételt elkövetés esetén 70.000 forintig, feljelentés esetén 150.000 forintig és 180 óra időtartamig terjedő közmunkáig büntethető, valamint kötelező az elkobzás is, azaz nem kapod vissza az eljárás befejeztével.
Így már érthető? A törvény szerint 8 cm a határ. Túllépi a hossza? Igen. Ennyi. Ha véletlenül úgy mérik meg hogy 79, akkor nincs gond.
Köszönöm a hasznos infókat! Ajogszabályt olvastam már.
DonGalába meglepődnél hány ember hord magánal bicskát, férfi embernek szinte "kötelező". Használható étkezésre, csomag bontásra, bármilyen vágási feladatra ami egy hétköznap szembe jöhet veled. Ha pár hétig hordasz egyet, és egyszer otthonhagyod véletlen, garantálom, hogy majdnem úgy fog hiányozni neked, mintha a telefonodat hagytad volna otthon. :)
Mellesleg régen minden férfinál volt mindíg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!