Létezik hordozható, tölthető, nagy kapacitású akkumulátor, otthoni használatra?
Üdv mindenkinek!
Elég nagy gondom van. Egy elhagyatott erdei házba, egy kis régi vadászházba szeretnénk költözni némi időre, ahol nincs áram, nincs elvezetve oda. A kérdésem az volna, hogy lehet hordozható, tölthető, nagyméretű akkumulátort venni valahol, melyet otthon föltöltenék, majd kivinném oda hogy legyen áramom? A városba, ahol a lakásom van, azért gyakran bejárnék, így két akkumulátort váltogatva, állandóan oda- vissza hordva meg tudnám oldani hogy mindig legyen kint a házban áram. Tehát, ha van ilyen akkumulátor, hogy tudnék rátalálni? Keresgéltem, de "önmagában" ilyen akkumulátort nem találtam, az ehhez legközelebbi amit találtam az az elektromos autó akkumulátora, amit biztos lehet külön is kapni, de abban ugye nyilván nincsenek konnektor bemenetek, amire nekem szükségem volna.
Nagyon nagyon köszönöm mindenkinek, aki segít, tényleg.
Tisztelettel,
Hevele Zsolt
Hát igen, számolni tudni kéne.
Egy garnitúra akku kb. 200 000 Ft.
És ebből 2 kell(ene).
Kb. 50 000-ért van 100W-os napelem, ez nagyjából elegendő
is lenne. Ha kettő, az már király..
Persze kell egy töltő-vezérlő is..
Kedves mindenki!
Nagyon hálás vagyok a segítségetekért. Akkor mindenképp napelemet fogok venni, ezt az opciót eddig az elejétől fogva kizártam, azt hittem, messze túl drága nekem.
Kis keresgélés után találtam egy ilyet: [link]
Ahogy hirdetik, ez elvileg kettő az egyben - áram és melegvíz generáló is, ráadásul 250W- os, ami elvileg nekem bőven elég lenne. És pont volna rá elég pénzem. Akkor ugorjak és vegyem meg? És akkor már csak egy inverter kell? Esetleg szükséges itt még valamire költeni, amit csak egy szakértő tudhat?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Amit belinkeltél, kérdező, az egy olyan kombináció, mint a köszörű/fúrógép egyben. Az egyik funkcióját sem látja el normálisan. Itt nevezetesen az lenne a bibi, hogy a napkollektor akkor is termeli a meleg vizet, amikor nincs rá szükséged. Felforr, ha nem tudod elhasználni. Ráadásul indokolatlanul drágának találom.
Mellesleg az egyik előző válaszra: a napelemeket töltésvezérlővel együtt szokták kínálni.
Én még magát napelemet is magam állítanám össze arra méretre, alakra, ami leginkább megfelel a rendelkezésre álló helynek.
A töltésvezérlő meg nyilván olyan lenne, amely megfelel a teljesítménynek.
Egy darab 6*6" (15*15cm) cella tud 3,6W-ot.
Persze ha nagy meleg van ez nem IGAZ (HIÁBA SÜTI TELiBE a nyári nap)és ha borús akkor sem. Legjobb teljesítményét márc.-ápr és hasonlóan ősszel tiszta időben adja.
Érdemes ezzel foglakozó fórumot olvasni, ott még teljesítménydiagramot is adnak olykor éves szinten.
Ez jó alap arra, hogy megfelelőt állítsak össze.
Előtte azért nem árt azt a hűtőt teljesítménymérőre rakni, hogy ne fogjak mellé.
Sziasztok!
Úgy döntöttem, mégis két munka-akkumulátort veszek, megfelelő teljesítményű napelemre még egy ideig spórolnom kell. Szerintetek milyen teljesítményű akksit érdemes vennem? Nem vet fel a pénz, úgyhogy a már pont megfelelőt kell majd megvennem, ugye kettőt belőle. Plusz egy töltőt (ha nem jár automatikusan az akkumulátorokhoz), plusz egy invertert.
Köszönöm,
Zsolt
Szűken, de azért elfogadhatóan számolva elég lehet 300Ah-s kapacitás.
Ettől kevesebb nem igazán lehet, bár hozzáteszem Tőled nem kaptunk ADATOT, amit ajánlottam az feltevésekből adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!