Egy diktafonnal járok jobban vagy egy mikrofonnal?
A számítógépemben nincs külön hangkártya, csak az alaplap integrált kártyája. Max 15 ezer Ft-ért mivel járnék jobban, egy diktafonnal vagy egy mikrofonnal?
Oktatóvideóhoz kell hang rögzítéséhez.
Köszönöm a választ, de ezeknek a minősége elég megkérdőjelezhető. A melyikkel "járok jobban" kérdés alatt a minőségre gondoltam. Tudom, hogy 15 ezer Ft-ért sem lehet stúdió minőségű felvételt készíteni, de elfogadhatót igen.
Kicsit konkretizálom a kérdést a további félreértések elkerülése végett.
Azért írtam le külön, hogy csak alaplapi integrált hangkártyával rendelkezem, mert a hangminőséget befolyásolja. Viszont nem tudom pontosan mennyire és, hogy ezt egy 15 ezer Ft értékű mikrofon mennyire tudja kompenzálni, ha egyáltalán kell. MSI B150M MORTAR alaplapom van.
Ezzel szemben állítom a diktafont.
Tehát minőségileg melyikkel járnék jobban? A lényeg az, hogy ne legyen térhangzás és az alap zavaró háttérzajok szűrve legyenek. Ahogy írtam nem stúdió minőséget várok el.
"A lényeg az, hogy ne legyen térhangzás és az alap zavaró háttérzajok szűrve legyenek."
Némi utómunka csodákat tesz.
Gondolom egyébként sem úgy tervezted hogy egy fogásból konyhakész felvételed lesz.
Kiemelném a zajeltávolítás és egyéb más funkciókat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!