Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy lehetne megoldani, hogy...

Hogy lehetne megoldani, hogy egy pillanatkapcsoló folyamatosan nyissa/zárja az áramkört?

Figyelt kérdés
Naszóval. Maga a pillanatkapcsolót mire kössem rá, hogy az ne csak a lenyomás ideje alatt, hanem a következő lenyomásig nyissa/zárja az áramkört? Valamiféle chipet kéne programozni hozzá, vagy hogy lehetne megoldani? (A karácsonyfa izzóknál is működik hasonló, szóval valószínűleg megoldható a dolog.) Illetve, ezt egy 25-30 mm-es furatba kéne tudnom elhelyezni.
2016. dec. 25. 13:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha pontosabban leirnád, hogy mit is akarsz megoldani, akkor könnyebb lenne ötleteket adni. Igy kapásbol csak azt nem értem, hogy miért nem olyan kapcsolot használsz ami neked megfefel?
2016. dec. 25. 14:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb kicserélni a pillanatkapcsolót kétállású kapcsolóra.
2016. dec. 25. 14:09
 3/11 A kérdező kommentje:

Igen, a legegyszerűbb az lenne, ha egy billenőkapcsolót beledobnék, de egyszerűbb lenne egy pillanatkapcsolót beépíteni. Olyat már találtam, ami 2 pillanatkapcsolóval operál (egyik be, másik kikapcsolja), de az 12 V os volt (apropo, nekem 3- 3,7 V os kellene)

Egyszóval: könnyebb beépítenem. Szóval, ha van ilyen kisöelektronika, lehet jobban megérne nekem pár 100, v 1000 ft-ot, mint egy másfél-2 órányi sz*pást, h átalakítsam a foglalatot

2016. dec. 25. 14:13
 4/11 Szirty ***** válasza:

Vegyél olyan nyomókapcsolót ami eleve így működik.

Mint a golyóstoll. Egyszer megnyomod bekapcsol, megint megnyomod kikapcsol.

2016. dec. 25. 14:25
 5/11 A kérdező kommentje:
Van olyanom, túl magas, és be se tudom süllyeszteni rendesen. Nem véletlenül nem használok olyan kapcsolót aminek eleve 2 állása van.
2016. dec. 25. 16:29
 6/11 Szirty ***** válasza:
Amit javasoltam az nyomókapcsoló. Pontosan ugyanolyan ránézésre mint egy nyomógomb.
2016. dec. 25. 18:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Olyan kellene, ami átmérőre max 16 mm, magassádra pedig nem több 20 mm-nél. De az adott feladatra egy pillanatkapcsoló lenne a jobb. Nem véletlenül kérdeztem rá erre.
2016. dec. 25. 22:43
 8/11 Szirty ***** válasza:

Itt van pl. egy, de sokat találtam:

[link]

"Olyan kellene, ami átmérőre max 16 mm"

A kérdésben azt írtad 25-30mm-es furatba kéne elhelyezni. Akkor 16mm átmérő kell, vagy 25mm-es furatba való kell?

"De az adott feladatra egy pillanatkapcsoló lenne a jobb. Nem véletlenül kérdeztem rá erre."

Abból amit leírtál egyértelműen az derül ki, hogy az általad "pillanatkapcsolónak" aposztrofált nyomógomb rosszabb megoldás, mivel a nyomókapcsolóhoz nem kell semmiféle elektronika, impulzus relé vagy egyéb kiegészítő, berakod, bekötöd, kész.

80-170 Ft

Ellentétben a nyomógombbal. Főleg hogy elektronikus megoldásnál a 3V kapcsolásához nagyon alacsony "voltage drop" kell, a mi tovább nehezíti a dolgot.

2016. dec. 26. 09:19
 9/11 A kérdező kommentje:

A furatba az elekteonika férne bele. A gomb a külsejében lesz, arra pedig csak akkora furatot tudok készíteni.

A fentebb említett elektronika létezik, csak nem tudom, h h lehetne összeszerelni, mik kellenének hozzá. Nem gombot keresek, hanem az elektronikát hozzá. De köszi a választ :) ha sehogy sem jön össze, akkor marad ez a fajta kapcsoló.

2016. dec. 26. 23:18
 10/11 Szirty ***** válasza:

Igen, kapcsolás rengeteg van. Kérdés meg tudod-e építeni.

[link]

Értem hogy körmöd szakadtáig azt szeretnéd, az volt a kérdésem hogy miért? Mi indokolja?

(csak érdekel)

2016. dec. 27. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!