Hogy lehetne megoldani, hogy egy pillanatkapcsoló folyamatosan nyissa/zárja az áramkört?
Igen, a legegyszerűbb az lenne, ha egy billenőkapcsolót beledobnék, de egyszerűbb lenne egy pillanatkapcsolót beépíteni. Olyat már találtam, ami 2 pillanatkapcsolóval operál (egyik be, másik kikapcsolja), de az 12 V os volt (apropo, nekem 3- 3,7 V os kellene)
Egyszóval: könnyebb beépítenem. Szóval, ha van ilyen kisöelektronika, lehet jobban megérne nekem pár 100, v 1000 ft-ot, mint egy másfél-2 órányi sz*pást, h átalakítsam a foglalatot
Vegyél olyan nyomókapcsolót ami eleve így működik.
Mint a golyóstoll. Egyszer megnyomod bekapcsol, megint megnyomod kikapcsol.
Itt van pl. egy, de sokat találtam:
"Olyan kellene, ami átmérőre max 16 mm"
A kérdésben azt írtad 25-30mm-es furatba kéne elhelyezni. Akkor 16mm átmérő kell, vagy 25mm-es furatba való kell?
"De az adott feladatra egy pillanatkapcsoló lenne a jobb. Nem véletlenül kérdeztem rá erre."
Abból amit leírtál egyértelműen az derül ki, hogy az általad "pillanatkapcsolónak" aposztrofált nyomógomb rosszabb megoldás, mivel a nyomókapcsolóhoz nem kell semmiféle elektronika, impulzus relé vagy egyéb kiegészítő, berakod, bekötöd, kész.
80-170 Ft
Ellentétben a nyomógombbal. Főleg hogy elektronikus megoldásnál a 3V kapcsolásához nagyon alacsony "voltage drop" kell, a mi tovább nehezíti a dolgot.
A furatba az elekteonika férne bele. A gomb a külsejében lesz, arra pedig csak akkora furatot tudok készíteni.
A fentebb említett elektronika létezik, csak nem tudom, h h lehetne összeszerelni, mik kellenének hozzá. Nem gombot keresek, hanem az elektronikát hozzá. De köszi a választ :) ha sehogy sem jön össze, akkor marad ez a fajta kapcsoló.
Igen, kapcsolás rengeteg van. Kérdés meg tudod-e építeni.
Értem hogy körmöd szakadtáig azt szeretnéd, az volt a kérdésem hogy miért? Mi indokolja?
(csak érdekel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!