Működhet-e diódás egyenirányító kapcsolás inverterként?
Figyelt kérdés
2016. dec. 20. 08:19
1/8 anonim válasza:
DC feszültségre hiába kötsz diódákat, az még nem elég ahhoz hogy 50 Hz-es inverterként működjön.
2/8 anonim válasza:
hehehe :-D
erre en is gondoltam mikor ovodas voltam, aztan rajottem hogy ha a dioda hid valtoarambol csinal egyenaramot az nem jelenti hogy forditva is mukodik :-D
3/8 anonim válasza:
És honnan tudják a diódák, hogy te mekkora frekvenciát szeretnél?
4/8 Szirty válasza:
Mit értesz pontosan "inverter" alatt?
Mert arra diódahíd is képes hogy a polaritást megfordítsa. :)
5/8 anonim válasza:
Ha sebességbe rakom az autót, és elkezdem vontatni, akkor az megtölti a tankot benzinnel?
Kb. ilyesmit kérdeztél.
6/8 anonim válasza:
#5 benzinnel nem, de az aksidat attol meg feltoltheti :-) szoval jogos a kerdes.
7/8 anonim válasza:
nincs igazad, az autó az üzemanyag kémiai energiáját alakítja mozgási energiává, szóval a folyamat inverze a mozgási energiából kémiai energia, a kipufogón beszívott H2O és CO2 visszaalakítása szénhidrogénekké és Oxigénné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!