Processzort tervezek cserélni. Már ki is néztem magamnak egy megfelelőt, de ehhez alaplap cserére van szükségem. Találtam egy megfelelő alanyt, azonban nem tudom, hogy a videó kártyámmal kompatibilis e?
Kinézett processzor(AMD A8 X4 6600K 3.9GHz FM2):
Kinézett alaplap(Asrock FM2A68M-HD+):
Meglévő videókártya(Sapphire HD7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC):
(Egyéb dolgok a gépemben:"2xDDR3 4GB RAN";"SATA2 merevlemez csatlakozás")
Ha úgy is lesz vga benne akkor fölösleges apu-t venni. De ennyi pénzért igazából lehetne intelte is építeni ami időtállóbb.
Vagy ha olyan az alaplapod akkor abba venni egy jó procit és olcsóbban is megúszod.
Egy Pentiumot g4400 olcsóbb és hasonló teljesítménnyel bír, de i3-6100 van vele egy árban az meg erősebb. Kissebb is a fogyasztásuk és a jövőben ha nem lenne elég a teljesítmény még mindig költséghatékonyabban lehet fejleszteni.
AMD fronton nemsokára jönnek új processzorok, új foglalattal, nagyon ígéretesnek tűnnek azok is, de amíg azok meg nem jelennek addig intelre lenne érdemes építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!