Érdemes 120 ezret kiadni egy használt macért?
Sziasztok!
A gép használt, és 2011-es kiadású. ( Apple MacBook Air Core i5 1.6GHz 2GB 64GB 11.6" MC968LL/A)Az lenne a kérdésem, hogy ezt a gépet ilyen specifikációval, ennyiért megérné megvenni? Ha nektek van hasonló tippetek, ami jobban megérné, szívesen fogadom. (ha lehet, akkor mac)
Szerintem nem, drága bele a cserealkatrész, igaz hogy prémium konzumer, de csak konzumer laptop, nem üzleti, nem a atartósságra van tervezve.
Ha kisméretű laptop kell, akkor olcsóbban is kapsz jó, pl a HP Elitebook 2570P
A sok laikus szerint ezek drága gépek. Viszont az összes tartós, hosszútávú tesztek ezeket a gépeket hozzák ki a legjobbak között. Lásd most az IBM által kiadott tanulmányt. Kb egy hete olvastam. Pedig ők saját gépeket gyártanak és mégis a Maceket preferálják hosszú távon.
Ez a gép nagyon kicsi ezt vedd figyelembe. Nem is bővíthető, talán a háttértár cserélhető. A 64GB az rohadt kevés. Szinte semmire sem elég.
Mire akarod használni?
2 éves gépet nem fognak leselejtezni, pláne nem egy Macet. Csak ha komoly hibája van.
Nálunk van 9 éves Mac és még működik. Az akku már nem jó, de minden más működik.
Ebben talán még cserélhető az ssd. Tehát a 64GB-ot lehet bővíteni. A ramot azt nem és a 2GB kevés az új rendszereknek. A kijelző is eléggé kicsi. Nekem kicsi lenne. A 13-ason is alig látni néha dolgokat.
Játékra ez a gép felejtős.
Ha jó gépet, akarsz, akkor bizony legalább 2x ennyit kell rákölteni. Bár attól függ, hogy mik az igények. Öcsém vett egy Dell Elite gépet 42e-ért igaz, hogy nagy mákja volt vele. Hiányzik valamilyen oldalsó borítás, de neki ez bőven elegendő. Ennél a fenti gépnél gyengébb 14"os kijelzővel.
Imádom a macbookomat, van Ipadam, Ipodom és Iphonom is.... Magyarul szívesen használok apple termékeket, mert jó minőségűek és jól szikronizálhatóak.
Az a baj, hogy egy 2GB ramos és 64GB ssd-s számítógéppel nagyon semmit sem lehet csinálni... Szeretem a Macbookokat és mindenkinek csak ajánlani tudom, de ha csak 120 ezer forintot tufsz ráfordítani egy laptopra akkor ne macbookot vegyél vagy keress egy legalább 4gb ram és 128gb ssd-vel rendelkező gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!