Stúdiózáshoz aktív, vagy passzív monitorhangfalat érdemes venni?
Màr régebb óta érdekel a stúdiózàs és sajnos csak lassan építgetem a home studiomat, de ezen a részen fennakadtam, még korâbban olvastam róla cikkeket, viszont nem volt teljesen egyértelmű.
Arra vagyok kívàncsi, hogy egy hangelnyelő szivacsokkal teli szobàban melyik fajta monitorhangfallal érdemes zenéket írni/masterelni, és hogy ennek mi az oka.
Vàlaszokat előre is kösz!
Először is: Az a lényeg, hogy ismerd a hangfalad. Tudd hogy ami nálad jól szól, az hogy fog szólni egy teljesen más rendszeren. Minden ezen múlik. Olyan monitort válassz, amit mindig szívesen hallgatnál, ami számodra megfelelő, és aminek a hangjához vagy szokva. Nem tudom eddig min zenéltél, de ha hirtelen váltasz, akkor valószínüleg beletelik majd egy kis időbe mire rááll a füled az új hangzásra.
Aktív hangfalat vegyél, mert ahhoz csak egy interface kell, és kész is. A méret a lényeg. Ha sok mélyet akarsz,és nincs pénzed mélyládát is venni, akkor csak a 8" jöhet szóba. Azok képesek elég levegőt megmozgatni. A kis membrános hangfalakhoz ajánlott a mélyláda.
Masterelni nem nagyon fogsz még, már csak abból kiindulva sem hogy ezeket a dolgokat megkérdezted. Gondolom nem nagyon van még gyakorlatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!