Li-ion akkut hány volttal lehet tölteni? (Egy cellát)
Én úgy tudtam, hogy 4,2V +- 0,05V
De most volt nálam egy adó vevő és a töltője kb. 4,8-4,9V-ot adott ki.
Ez most akkor jó, vagy nem?
Szerintem nem, de hátha valaki ténylegesen ért hozzá és nem csak neten olvasgatott.
Ypszilon1980
Csak azt tudnám, hogy te honnan "tudod" hogy van benne védelem?
Mert nem írtam, hogy mi a típusa, márkája, fajtája...
Ja, igen. Meg szétszedni is én szedtem szét, de nem baj.
"Csak a töltő áram számít? Komolyan?"
Igen.
A többit nem értem. A mobilomat nyilván nem kötném rá bármire, még egy pillanatra sem, mert az 5 voltot igényel. A kérdésben akkuról volt szó.
A 4,8-ról meg töltheted, csak közbe kell iktatni minimum egy ellenállást. Ez korlátozza a töltőáramot, de még mindig nem szabályozza és nincs ami érzékelje a feltöltött állapot elérését. Ha nincs más eszköz a birtokodban, akkor ezeket a funkciókat neked kell ellátni.
A megfelelő ellenállással be kell állítani az akkunak megfelelő töltőáramot, aztán figyelni, mikor éri el a 4,2 voltot és akkor leszedni.
Ez mehetne bármilyen feszültségről, 5, 10, 20 volt, bármi. Az ellenállás megválasztásával mindig beállítható a megfelelő töltőáram. Az 5 volt csak azért jó, mert minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb lesz a veszteség, ami az ellenállás melegítésére megy el, az akku töltése helyett.
Hogy ne kelljen felügyelni a töltést, kell egy szabályzó áramkör. Ez megépíthető, de annyira olcsón be lehet szerezni, hogy nem éri meg bíbelődni vele.
Ez így helyes. Nekem csak az volt a bajom, hogy semmi nem "szedi le" az akkut. Mert hogy nincs benne elektronika és az akku simán felmegy 4,8V-ra.
Vagyis szar a töltő.
Kérdező előrelátó volt, elrejtette a nevét.
Ez után a tenyérbemászó, bicskanyitogató nagyjelenete után egy kérdésére sem kapna senkitől választ.
Bár az ilyen beképzelt tahót mindig elárulja a stílusa.
Már bánom hogy válaszoltam, kit érdekel a hülye akkuja, legfeljebb a langlovagok.hu címoldalán lesz a lakása.
"Vagyis szar a töltő."
Ezt gondolom a kérdés előtt már feldolgoztad magadban.
Akkor minek jöttél ide?
15-ös. Nem is értem, hogy minek válaszoltál.
Értelmes választ nem adtál!
#18:pont erről beszéltem.
Kérdező:az akksit szétszedted?Csak,mert ezekben bizony van védőáramkör.Pont amiatt,ha elszaródik valami.
SZétszedtem, te fogyatékos!
Írtam is, hogy szét volt szedve.
Ne okoskodjál már itt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!