Konnektor bekötése?
Tudom ciki lesz a kérdés,de mentségemre szóljon hogy lány vagyok. Van a szobámban 3 falba süllyesztett doboz. Akkor ügye vennem kellene 3 konnektort, a vezetéket csatornában vezetném el. Elég a másfeles? Hajlékony vezetéket lehet használni? Mert a merevben nagyobb az esély hogy megtörik a réz szál. A szobám az előszobára nyílik ahol a villanyóra van. Na oda hogy a fenébe kötöm az áramvédő kapcsolóra? Arra is gondoltam hogy nem szabadna mindent egy árramkörre kötni,tehát abból is venni kéne egyet.
Légyszi segítsetek!
Köszönöm!
22/L

Dehogy ciki! Szavamra mondom, ilyen lányt még nem láttam,aki magának húzza be a vezetéket a szobájába!
A 1.5-es vezeték bőven elegendő. Tűzhelynek meg hasonló nagy fogyasztónak szoktak 2.5-es bekötni. Merev rézvezetéket kell használni, ne félj, nem törik meg. Csak valamivel be kell húzni. Ha sok a kanyar akkor be kell kenni valami zsírral (a szilikon olaj a legjobb).
Minden esetre csak akkor essél neki, ha minden le van kapcsolva.

Szép dolog a szándék, de a helyedben szakembert hívnék, mert az elektromosság nem játék.
Nem fogod tudni csak úgy behúzni a vezetéket, ehhez behúzó szalagot használnak. Szinte biztos, hogy a cső egy kötődobozban köt ki, amit először meg kell keresni és onnan kell tovább nézelődni, hogy merre is tovább. Az áramvédő kapcsolóra nem kell kötni semmit, de szerintem nem egyre gondolunk, mert a megszakítóra gondolsz. Ha nincs áramvédő kapcsoló, akkor azt is illene felszerelni. Ezekhez a munkákhoz olyan szerszámok kellenek, amik nem biztos hogy neked vannak.

Szerintem írd ki a város, helység nevét ahol lakjsz, és már holnap lesz aki segít neked megoldani a konnektor kérdést!
De vigyázz nehogy mást is be akarjanak dugni. :-)
Ha a dobozok benn vannak a falban, akkor ott általában cső is szokott lenni! De ha nincs jó a csatorna? De ahhoz kell fúrógép, szerszámok, és némi szakismeret!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!