Miért fontos a CE jelzés ebben az esetben?
Szóval szeretnék egy drónt, és nem igazán találok ár/érték arányban is megfelelőt hobby célra. Legutóbb az Autel robotics X-Star nevű termékét nézegettem, ami meg is felelne, ha szállítana ide. De ezzel a felirattal találkoztam a gyártó oldalán: "The X‑Star Premium cannot be sold in countries that require CE certification."
A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben lehet e a használata illegális? Mármint azért nem kapta meg a CE jelzést mert Európában nem engedélyezett frekvenciát használ?
Előre is köszönöm a segítséget!
Sok mindet kell teljesíteni a CE jelölésért. Ezek közül csak egy a frekvenciahasználat. Itt egy unalmas szöveg példaként: [link]
Legtöbb eszköz megfelel ennek, hiszen valóban fontos dolgokat kérnek csak számon. Az engedélyeztetési eljárás pénzbe kerül, a gyártó csak akkor végezteti el akkreditált laborban, ha valóban anyagi érdeke, hogy megjelenjen az európai piacon is.
A CE alapját jelentő Európa Tanács direktívák közül legfontosabb a Low voltage direktíva és az EMC direktíva. Egyszerűsítve, nem csap agyon az áram és nem zavarja működése során a közeli egyéb eszközöket.
Köszönöm a segítséget, közben utánanéztem jobban a specifikációknak, és a képátvitel azt hiszem 918Mhz-n történik, és mivel az EU-ban ha jól tudom 2,4Ghz alatt nem engedélyezett, így alapból nem is kaphat CE tanusítványt, a későbbiekben sem.
Sajnos...pedig nagyon jó ajánlat lenne annyiért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!