Miért indul újra a gépem játék közben?
Sziasztok!
Na.. szóval az lenne a problémám, hogy pl. belépek Cs:Go-va vagy PayDay 2-be akkor óra-fél óra múlva gondol egyet és újra indul. De amikor feltelepítettem a PayDay 2-t akkor 4:3-as képarányban volt valamiért, amikor fel raktam 16:10-be akkor egyből újra indult. De ez van Wolrd of Tanks-nél is belépek és egyből újra indul. :/ De azóta már frissítettem BIOS-t Windowst is újra raktam és ugyan úgy. :/ De nem tudom mi lehet a baj. Írták, hogy alaplap chipset,táp vagy ram. De nem tudom.
Gép: Alaplap: ASRock 970 Pro3 R2.0
Processzor: OctalCore AMD FX-8150, 4200MHz
Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB)
Táp: KEEP OUT FX750
Ram: Vulcan GOLD 8GB (2x4GB) DDR3
Előre is köszi a válaszokat! :)
Én kicsit régebben már, de jártam ugyanígy. Akkor én Ramot cseréltem probléma ugyanúgy megvolt. Sokan akkor mondták hogy mivel olyan játékokat használok amik igénybe veszik a videokártyát így azzal próbáltam hogy kértem kölcsön másikat, akkor bírta egy ideig egy új játékkal, de amikor régit indítottam, éppen hogy elkezdtem játszani újraindult. Akkor windowst újratelepítettem sokadik alkalommal processzort újra pasztáztam, és új hűtőt kapott, plusz egy ventilátort tettem a házba, a probléma ugyanúgy megvolt. Akkor érdekes módon feltelepítettem egy régebbi játékot ami még 2004-ben jelent meg, azzal gond nélkül üzemelt, semmi gáz nem volt vele. Viszont amikor egy régebben telepített újabb játékot indítottam a probléma egyből jelentkezett. Akkor egy szerelő ismerősöm mondta hogy tegyük fel azt a játékot amit a gépem még éppen hogy elbír közepes grafikai beállításokkal és terheljük direkt a gépet, visszaraktuk azt a ramot amit leselejteztem, de még nem dobtam ki plusz az újat is benne hagytuk. Akkor gond nélkül 2 órát ment a játék folyamatosan, semmi probléma nem volt. Aztán visszaállítottuk a gépet arra a pontra amikor újonnan volt telepítve a windows és feltettük azt a játékot amivel nem volt gond, a probléma egyből jelentkezett érdekes módon. Haver javasolta hogy tegyünk bele új HDD-t direkt adott is egy olyat ami neki csak tartalékba állt otthon és azzal minden játék és nagyobb igényű program gond nélkül üzemelt. Aztán a régi HDD-t elvitte és otthon nála napokig tesztelte egy programmal, és kiderült hogy szektorhibás és azért is tiltott le mert hibás részre került az adat és terhelésnél automatikusan újraindul az egész gép. Akkor azon a HDD-n lezárta a hibás szektorokat ami tárhely csökkenéssel járt kb -10 GB és onnantól kezdve azzal is ugyanúgy probléma mentesen lehetett játszani meg minden. Viszont javasolta hogy sürgősen ruházzak be másikra, mert már a végét járja. A régi videokártyám is vissza szereltük, azzal sem volt gond, amit kölcsön kaptam azt vissza adtam a gazdájának.
Neked javaslom hogy szedd le a HDD regenerator nevű programot és azt futtasd végig, ha talál szektorhibát akkor az lesz a gond. És ugye ez is úgy jött elő hogy a windowst mindig nulláról telepítettük teljesen formázott vinyóra és akkor még belefért az a hibátlan részbe ahova ráfért a rendszer plusz a driverek, de amikor játék került már érte a hibás részt ezért volt probléma.
Azért a tápot is érdemes lenne egy minőségibb darabra cserélni. 15ezer körüli áron a 450W-os tápok vannak a minőségiek közül, ez meg 750W. Kicsit gyanús, hogy ez ilyen olcsó. Lehet, hogy az okozza a gondot, hogy húzva van a procid (ezt csak abból gondolom, hogy 4200MHz-t írtál amikor ez gyárilag csak 3600MHz), ebből fakadóan többet is fog fogyasztani ha kell használni azt a plusz teljesítményt, erre még rájön a vga fogyasztása és amúgy hiába lenne még így is bőven elég ez a névleges 750W, de még ha csak 500W az is elég lenne, de valamiért mégse tudja a táp megadni azt a delejt ami ennek a kedves összeállításnak kellene, így újraindulás lesz a vége.
Vagy szimplán a procihűtő nem tudja lehűteni a procit és a túlmelegedés miatt újraindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!