Ha egy hangfalba az egyik hangszóró 4 ohm-os, a másik pedig 8 ohm, akkor ez okozhat bármiféle problémát?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 18:36
11/14 anonim válasza:
"Sajnos ez így nem igaz"
Az idézet helyesen az első és második bekezdés közé lett szánva.
12/14 anonim válasza:
"impedanciát azért nehéz definiálni,mert ugye ebben az esetben frekvenciafüggő."
Nem ebben az esetben hanem mindig frekvenciafüggő a váltakozó áramú ellenállás, ezért hívják impedanciának és nem ellenállásnak, ezért van komplex számmal megadva az értéke.
Bazki itt mindenki félig figyelt az órán.
13/14 GERGELY KOSTYAL válasza:
4 ohms hangváltóra rákötni 8ohms hangszórót az nem baj
mert nem ég le, de viszont ha nincs hangváltó a 8ohms hangszóró hangosabban fog szólni. pl: nekem volt egy 16 ohms hangszóróm, meg egy 4 ohms. a 4 ohms
hangfalba volt a 16 ohms meg nem, de ugyanúgy szólt minkettő. az a jó ha minnél több ohms.
14/14 SS2 válasza:
Sziasztok Először is elnézést a helyesírási hibákért másodszor látom nagyon régi beszélgetés 2010es beszélgetésbe szeretnék csatlakozni nem tudom hogy valaki fogja ezt látni vagy fog tudni nekem válaszolni de nékem egy olyan kérdésem lenne ugyanis hangfalat szeretnék építeni és adott egy 8 Ohm os erősítő 8 Ohm os hangszórók kal de a hangváltó csak 4 Ohm os ha ezt összerakom össze szerelem mi baja lehet a hangfalnak vagy az erősítőnek?? mert a hangváltó csak 4 ohmos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!