Rajzosok, melyik szerintetek a legjobb tabletes toll?
1-es vagyok.
Igen, ezt akartam még írni, amit a 2-es válaszoló. Én is egy wacom táblát használok a digitális rajzokhoz.
Attól függ mid van.
Apple Tabletra legjobb az Apple Pen.
Androidra vannak stylusok különböző árazással.
Ha tabletra kell akkor sima natív stylusok a legolcsóbbak, ezek közül az Adonit gyárt jókat pl. Adonit Jot Pro.
Következő kategória az aktív stylusok de szerintem ezek nem érik meg az árukat, mert íráshoz és rajzoláshoz nem tudnak annyival többet (sőt sokszor pontatlanabbak mint egy sima Adonit Jot Pro).
Ha nagyon komolyan akarod venni lehet PC-re csatlakoztatható gépet kapni (kijelző nélküli, csak egy érintő lapból áll) ezek vannak már 20 ezer forinttól felfelé.
pl. Intuos pen and touch
Legdrágábbak pedig a képernyővel is rendelkező digitális rajzhoz tervezett gépek. Ezeknek van képernyője és van ami OP-t is külön futtat, nem kell hozzá külön számítógép.
pl ez: [link]
De ez csak akkor ha tényleg professzionális vagy és persze ezekkel is vannak gondok (pl. nehezek, hangos a ventillátor, hamar lemerül etc.).
Magyarul, ha kis tabletedre keresel valami rajzolgatáshoz akkor valami olcsóbb Adonit tollat nézzél magadnak ami nem "aktív", mert azok egyenlőre még nem olyan pontosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!