1/6 anonim válasza:
Létezik ilyen, nem átverés, de tudod mennyit fogyaszt egy ilyen számológép? Nagyon keveset. Létezik ilyen kis teljesítményű energiaforrás ami víz hozzáadására előállít 2-3V néhány mA-es áramot.
2/6 anonim válasza:
Ez átverés, mert a vízből, csak úgy lehet energiát gyerni, ha felbontod, tehát létezik olyan cella amibe külön megy hidrogén és oxigén és mikor egyesül energiát termel, de pl. vízzel hajtott autó azért nincsen, mert a víz szétbontásához ugyanannyi energia kell, mint amennyi keletkezne egyesüléskor.
3/6 anonim válasza:
Igaz lehet, de valahol van benne valami trükk: napelem vagy ilyesmi, ami az üzemanyagcellába csepegtetett vizet felbontja H-ra és O-ra, hogy az később egyesülve feszültséget adjon neki függetlenül attól, van-e napfény.
4/6 anonim válasza:
Szerintem nincsen ebben semmi különleges. Az oldalon elektrolízisről és akkumulátorról van szó. Szerintem itt a víz belecsepegtetése egyszerűen az elpárolgott elektrolit oldat pótlását jelenti a két különböző fém között, amely lényegében galvánelemet képez. Egy zsebszámológép pedig igazán keveset fogyaszt, egész biztosan működik vele egy jó ideig. A környezetbarát dolgot viszont éppen emiatt kérdésesnek tartom.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Én arra gondoltam, hogy van benne egy gombelem, ami 12 hónapig jó, aztán lejár a garancia.
2010. ápr. 27. 15:39
6/6 anonim válasza:
Lehet a vízből energiát nyerni, befektetés nélkül, csak még nem tartunk ott, hogy megvalósítható legyen.
Talán így működik a számológép is. Ez sem a vízből nyeri az energiát, hanem a víz mozgásából, amit egy nyomással rendelkező tartály idéz elő. (Olvassátok el bővebben) A tartályt először nyomás alá kell helyezni, ez az átverés az egészben... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!