Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem tölt az akkumlátor?

Kozi kérdése:

Miért nem tölt az akkumlátor?

Figyelt kérdés

Pár napja vettem egy akkumlátort az e cigarettámhoz. A kazán tipusa Elaf I Just 2 a mechanikus mod pedig smok, ez állítható tehát a leghosszabbtól a legrövidebb kifejezetten e cigaretta akkumlátorok is belemennek. Használtam (0.3Ohm-os porlasztóval) működött jól de amikor az ismerősöm ugyan olyan i just 2 kazánját beleraktam amiben 0.15-ös porlasztó volt akkor ha nyomtam a gombot felforrósodott az akkumlátor, egy ideig porlasztgatott de utána teljesen meghalt. Az akkumlátor töltő sem érzékeli. Mi történhetett?

(Az akkumlátor tipusa: Efest IMR 18650 3000mAh 35A 3.7V)

2016. okt. 21. 09:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Talán mert a 0,15-ös porlasztónál már 28A-t kellene leadnia. A 35A csak pillanatnyi áramfelvételre vonat-

kozik, a normál áramleadása 20A.

Ha komoly az aksi, akkor van benne biztonsági megoldás,

ami lehet egy sima biztosíték is, ami jelen esetben

kiégett.

Ne próbáld meg szétszedni és megpatkolni, mert akkor

a következő cigizésnél csak a szádban robban, nem a

kezedben....

2016. okt. 21. 11:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, Köszönöm szépen a választ.. Amugy is 64A-est akartam venni, de mivel voltak olyan kedvesek hogy a 4000Ft-os akksi helyett küldtek egy 1500Ft-at és mellé 40ml liquidet hogy korrekt legyen az ár.. Elhiheted nagyon boldog voltam, 4000Ft + 1000Ft szállítással együtt két nap alatt elszáll...
2016. okt. 21. 15:18
 3/4 anonim ***** válasza:

64A-es cella nincs.

Ezeknek a celláknak a szakaszos áramleadása max. 35A, a folyamatos max. 20A, de vannak gagyik típusok (pl. TrustFire 18650), aminek a max. áramleadása mindössze 7A.

A 18350-es cellák max. kapacítása jelenleg 1200mAh, a 18650-é 3600mAh, a 26650-é 5200mAh. Ahol ennél nagyobb értékeket látsz, az mind hazugság.

Ha 0.15-ös porlasztó alá berakod a fullra feltöltött (4.2V) akksit, akkor már 28 Ampert veszel ki belőle, ami már igen-igen csak a felső határ. Ha néhány percig így használod, azzal szépen kinyírod az akksit. Ha szerencséd van, akkor többet nem fogod tudni használni, ha nincs szerencséd, akkor az arcodba robban.

Ha épp a névleges feszültséget, azaz 3.7V-ot ad le az akksid, akkor is ~25 Amperrel terheled.

Egyrészt, ha mindenáron mechát akarsz használni, akkor maradj a 0.3 ohm-os tartományban, akkor 4.2V-nál is csak 14 Ampert veszel ki belőle, de ha jót akarsz magadnak és az akksidnak, akkor menj 0.5 ohm fölé. Ezzel majdnemhogy megduplázod az akksid élettartamát (fél év vs. egy év). Másrészt, nem tudom, mióta e-cigizel, de ha csak nem vagy szakember, ha nem vagy teljesen tisztában az összefüggésekkel, akkor felejtsd el a mechát, vagy legalább használj olyat, amiben van valamennyi védelem, pl. iJust. Egyébként eleve esztelenség mechával 0.5 ohm alá semmi, sőt, igazából én még 1 ohm alá sem mennék.

2016. okt. 21. 22:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm! iJust-ot használok. Még csak most vettem, de amit most leirtal mar szinte meg is ertettem hogy mi hogy fugg ossze! Koszonom en is nagyon gondolkoztam a 0.5-on, akkor jo felé gondolkoztam!
2016. okt. 22. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!