Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Adó vevőknél mit jelent a...

Adó vevőknél mit jelent a trönkölt üzemmód vagy trönkölt rádió? Ez mit takar?

Figyelt kérdés
2016. okt. 18. 01:02
 1/8 anonim ***** válasza:
A trönkölt rendszer hasonló kicsit mint a mobiltelefonok hálózata. Az egyes rádióknak nincs fix állandó frekijük, azt egy vezérlő rendszer állandóan változtatja. Az egyes alállomások egy központi vezérlő alá vannak rendelve. A felhasználó ebből nem sokat lát, de a lehetőség benne van, hogy a vezérlők összekapcsolásával bárhonnan bárhova azonnali kapcsolat legyen, legjobban megközelítve egy mobiltelefon rugalmasságát.
2016. okt. 18. 09:01
 2/8 A kérdező kommentje:

Ja értem. Szóval akkor ehhez kell egy + egység. Gyakorlatilag hasonló szerepe van mint egy átjátszónak...

Ezek a trönkölt rádiók akkor nem jók kirándulásra, külföldi utakra és hasonlókra?!

2016. okt. 18. 19:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem kell hozzá semmi, mindegyik készülékben van egy kontroller, ami kommunikálni tud a többi készülékkel. Sima rádióként is használható, de ezek a készülékek lényegesen többet tudnak és többe kerülnek.
2016. okt. 18. 21:34
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor viszont mégse értem. Vagyis nem teljesen.

Egy digitális rádiónál is tudok csak egy embert vagy egy egész csoportot hívni.

Ez miben más?

Csak annyi, hogy duplex?

2016. okt. 18. 23:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem.

Annyi a különbség, hogy itt a vételkörzeteden túl is rádiózhatsz. A rádiók egymás közt célba juttatják a csomagot.

[link]

A frekvencia pedig nem feltétlenül fix.

Képzeld el ha a mobilok egymással tudnának kommunikálni.

Amíg nem használom a mobilom, más beszélgetéseit továbbítaná.

2016. okt. 19. 05:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Mintha minden egyes rádió átjátszó is lenne egyben csatárlánc módjára. Én ha legelöl vagyok, nem érem el közvetlenül a legutolsót, de egymás között továbbítják a csomagot úgy hogy a többi résztvevő nem hallja.
2016. okt. 22. 16:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez érdekes! És akik átjátszák azok hallják mit mondtam? Mindenki hallja?

És ha valaki használni akarja a rádióját miközben éppen átjátsz egy másik adót akkor mi van, nem enged?

2016. okt. 23. 08:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehetséges olyan üzemmód is, hogy a láncban hallja mindenki, s lehet konkrétan címezni is. Az hogy a lánc hogyan épül fel az transzparens abból a szempontból, hogy az adásban és vételben ki hogyan, és milyen jogosultságokkal vesz részt.

Vegyünk egy klasszikus irc-t. Van benne 3 chatszoba, véletlenszerüen vannak benne emberkék itt ott. LEhetséges, hogy egy csetszobában van 2 azonos hálózaton, és egy emberke mondjuk egy tök más kontinensen. Ahogy a második szobában lehet, hogy mindenki más kontintensen van. A rádiók a lánchálót megoldják maguk, s egy másik elosztásban pedig azt, hogy ki mit hall ,de ez már jogosultsági hierarchia rendszer (csoportvezetők, ezredesek, járőrök, stb.)

2018. febr. 20. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!