Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A HDMI kábel minőségét befolyá...

A HDMI kábel minőségét befolyásolja a vastagsága / átmérője?

Figyelt kérdés

Kaptam két db 10 m-es HDMI kábelt, mindkettőn ugyanaz a a szöveg, high speed 1.4 stb, na de az egyik alig 0,4-0,5 cm átmérőjű, a másik meg az eddig megszokott (kb 1,0 cm lehet?).

Ez csak annyit jelent,hogy különböző típusok vagy most már ugyanazt a minőséget kisebb átmérőben is le tudják gyártani vagy befolyásolhatja a minőséget is?

2016. szept. 20. 08:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Jobban szigetelt valószínűleg.
2016. szept. 20. 08:45
 2/6 A kérdező kommentje:
mármint az árnyékolásra gondolsz? azaz akkor mégis az a vége az egésznek h a vastagabb a jobb minőségű nagy valószínűséggel?
2016. szept. 20. 10:11
 3/6 anonim ***** válasza:

A HDMI digitális jelet visz át. Két állapot lehetséges, van jel / nincs jel.

Itt a minőségbeli különbség annyi, hogy milyen nehezen törik meg a kábel, kitörik-e a feje, stb, tehát fizikai tényezők. A kép minősége ugyan olyan egy 1000 forintos és egy 15 ezres kábelen is.

VGA kábelnél nem mindegy ugye, mivel az analóg jelet visz, nem megfelelő helyzetben van a kábel, már torzulhat a kép, stb.

2016. szept. 20. 10:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen. Szerencséd van, hogy ilyen 4 mm es vastagságú HDMI kábelt kaptál. Nekem az egerem (Dell) drótja 3mm vastag.
2016. szept. 20. 13:15
 5/6 A kérdező kommentje:

szóval most akkor a 4 mm-essel van szerencsém? a fene megenné, én meg a vastagabbat gondoltam jobbnak és visszacseréltem a vékonyabbat is a vastagra :( pedig logikus amit írtatok főleg a megtörés miatt, a vastag az iszonyú merev, ezt tényleg csak 1x hajtom kicsit jobban össze azt annyi neki.

csak hát fene tudta ezt ....

köszi

2016. szept. 20. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:

A külső átmérő még nem minden. Lehet hogy csak a műanyag köpeny a vastag.

Sokkal több paraméter befolyásolja a jelterjedést: soros ellenállás, zajvédelem (ferritszűrő), csatlakozó és a vezeték közti forrasztás, csatlakozó kontakt ellenállása.

2016. szept. 20. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!