Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Jó laptop olcsón? Milyen...

Jó laptop olcsón? Milyen adatokat kell nézzek, hogy tudjam, hogy nem egy gagyi laptop?

Figyelt kérdés
Nemsokára elköltözök szüleimtől és szükségem lenne egy saját laptopra.Szüleim úgy 5 éve vettek egy toshiba laptopot,ami még ilyen "idősen" is gyorsabb,mint unokatestvérem pár hónapos hpje.Viszont szüleim laptopja 3szor annyiba került,mint amennyi pénzt én most egy laptopra tudok szánni.És ahogy üzletekbe nézelődtem,a toshiba laptopok nem túl olcsók...Milyen márkájú laptopot tudok újan olcsón beszerezni?És honnan tudjam,hogy melyik laptop erős és melyik gyenge?

2016. szept. 18. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Azért az ár elég mérvadó teljesítmény szempontjából. Általánosan egy olyan 150 ezerért már elfogadható laptopot lehet találni, de csodákat ne várjunk tőlük.

Legfontosabb kérdés, hogy milyen használatra szánod?

Mert ilyen árkategóriában a játékokat el lehet felejteni, az valahol a 300 ezres határnál kezdődik.

Irodai munkára, filmezésre, internetezésre, levelezésre, pedig a legtöbb laptop megfelelő.

Legfőképpen nézd az akkumulátorkapacitást, ilyen árszegmensben talán az a legmérvadóbb, hisz ha már nem egy atomerőmű, legalább bírja sokáig. A GPU (grafikus vezérlő) szintén elhanyagolható tényező ilyen árkategóriában, a legtöbb integrált, alap feladatokat ellát, de játékra/renderelésre nem egy élmény. Proci valami Intel "I" sorozatú legyen legalább (i3, i5), az ilyen atom meg pentiumokat inkább kerüld, elég gyengék.

RAMból is minél több, annál jobb, nyilván, de nem kell túlzásba vinni. 4 giganál azért ne legyen kevesebb, 8nál több pedig túlzás. Aztán lehet nézni a kijelzőméretet és felbontást, azért egy 1600x900, vagy fullHD ma már nem egy nagy durranás, alatta is még vállalható, de szép az, ha nem szembetűnőek a pixelek. Tárhely még nyilván a kérdéses, egy 500 giga minimum, SSD-t ennyiért nem kapsz, marad a HDD, abból ha meg lehet akkor 7200RPM-es, és akkor bódottá' van mert hamar betölt a windows.

Dell, Acer, Asus, HP, Lenovo, nagyjából mind egy kaptafa. Ami a legjobb ár/érték arányban van jelenleg, az lesz a nyerő.

2016. szept. 18. 16:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát leginkább csak netezésre használnám.De azért örülnék annak,ha az olyan játékok,mint a sims 3 futnának rajta rendesen.

Egyébként sokat segítettél a válaszoddal!Köszi!

2016. szept. 18. 16:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Mennyit szánnál rá? Azért egy Sims 3 nem mai kecske, egy integrált Intel HD 4-5000 is talán eldöcögteti ha lejjebb adod a grafikai igényeidet. Valami olcsóbb M-es GeForce-nak pedig meg sem kell kottyannia.
2016. szept. 18. 17:03
 4/5 A kérdező kommentje:

100000 ftnál nem tudok többet rászánni.Ilyen árban milyet tudok venni?

Vagy lehet laptopot részletre venni?

2016. szept. 18. 17:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Értem, annyiért elég sok olyat lehet kifogni ami inkább megkeseríti az életed, viszont én sem vagyok most teljesen tisztában a piaci viszonyokkal, úgyhogy szerintem inkább a Prohardver ezzel foglalkozó fórumába írj.

[link]

Szakmai fórum, úgyhogy valószínűleg az igényeidhez mérten a legjobbat fogják ajánlani :)

2016. szept. 18. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!