Melyik drone lenne a legjobb döntés?
Sokat gondolkoztam, hogy mi lenne a legjobb döntés, de sajnos fogalmam sincs. Az eredeti ötlet az volt, hogy rendelek alkatrészeket és összerakok egyet saját magamnak, ami minden igényemnek megfelel.
Ezzel több gond is van: Egy 8 csatornás távirányító nagyon drága, ezen kívül mindenképp DJI Naza lite flight controllert (vagy hasonló tudású) szerettem volna, de itthon hivatalosan nem forgalmazza a DJI, viszonteladótól pedig közel dupla áron van, ráadásul a külföldről rendelt alkatrészek egy jó részére még ÁFÁ-t is kellene fizetni, és végül semmivel nem lenne olcsóbb, vagy jobb, mint egy RTF modell.
Néztem a Phantom 2-t is, de itthon csak a zenmuse gimbal-lal együtt találtam, ami nekem felesleges.
Amit még néztem ezeken kívül:
Parrot bebop (/2) Skycontroller nélkül (esetleg ha találnék akkor használt skycontroller-rel).
Quanum Nova (Pro vagy lite) a hobbykingről, EU raktárról. Természetesen a teljes készlet.
Továbbá nézegettem még a DJI Phantom 3 standard-et is. (esetleg használtan, vagy ha találok jó áron újat)
Szerintetek mi lenne a legjobb? További ötleteket is adhattok, ha ismertek olyat, ami jó minőségű, használható, és jó a kamerája/elbír egy SJ4000+gimbal párost.
Egyébként igazad van :D Komoly volt, hogy nagy hír, befutott a gopro drón, nagyon jó, meg minden, utána jött a mavic pro és vége is volt.. :)
#1 egyébként nekem is tetszik a gopro de nincs hozzá kamerám (sj 4000 az egyetlen sportkamerám), és összesen nagyjából 150000 forintom van rá, és az kamera nélkül is közel a duplája.
Mondjuk mikor kiírtam a kérdést még nem volt piacon a mavic. Az alapból 200000 körül van, tehát ha esetleg esik majd az ára, akkor tényleg az lenne a legjobb.
Köszi a válaszotokat, várok, hátha kicsit olcsóbb lesz a dji.
Igen, azóta néztem én is...
Pedig nem ezt mondták a bejelentéskor....
De ez csak a magyar ára, bár kötve hiszem, hogy bármikor meg lehet majd szerezni annyiért amennyit nekem még megér....
Utolsó vagyok.
Annyi, h én egyelőre egy CC3D vezérlőt használok, ez nem GPS-es... De engem nem zavar... Olcsóbb, sokkal... 3k ba került. A gps-es vezérlők 20k körül kezdődnek.
Köszi a választ!! :D
Hát én mindenképp GPS-es controllert szeretnék, mivel aggódom, hogy szem elől veszítem a gépet, meg a GPS lehetővé teszi egy jobb OSD beépítését ami szintén sokat segítene a repülésben. Tudom, hogy sajnos elég drága, bár most találtam DJI naza lite-ot, az USA-ból, 25-ért még épp talán vállalható.
Igen van kamerám, egy SJ4000, találtam is hozzá egy szimpatikus gimbalt, szóval azzal nem lesz gond.
Te a 40Mhz távval mekkora hatótávolságot tudsz elérni?
És hány csatornát kezel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!