Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Telefon akkumulátor érintkezői...

Telefon akkumulátor érintkezőihez hogyan tudok vezetéket forrasztani?

Figyelt kérdés
Próbaképpen egy sima réz lapocskához akartam forrasztócinnel egy blankolt vezetéket, de nem marad meg rajta. Ezért akksin nem is próbáltam. Kérdésem: Van erre megoldás? Egy eszközbe szeretnék beépíteni egy akkumulátort a régi tönkrement helyére. Működik, tölti, csak nem tudom csatlakoztatni megfelelően. 3 kis vezetéket kellene adni neki.
2016. szept. 10. 09:49
 1/3 Szirty ***** válasza:

A réz jól forrasztható. Megfelelő, folyasztószerrel ellátott forraszanyagot kell használni (pl. gyantás ón) megfelelő hőmérsékleten.

Kell a forrasztáshoz egy kis gyakorlat is. Ha túl sokáig melegíted kiég belőle a folyasztó és kásás trutyi lesz, az nem folyik meg a felületen, csak salakká olvasztod közben a környező műanyag elemeket.

A tel. akku érintkezője aranyozott szokott lenni. Igaz az arany is jól forrasztható, de ezzel végérvényesen tönkre is teszed az érintkező felületet.

2016. szept. 10. 10:39
 2/3 anonim ***** válasza:
A sima réz lapocskán oxidréteg van, amit el kell távolítani. Kapard le késsel, csiszold meg smirglivel. Aztán használj forrasztópasztát. A pákával az anyagot melegítsd fel, a forrasztóón befutja, ha kellően meleg lesz a lemez..gyakorold, amíg nem megy.
2016. szept. 10. 10:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezzel már egyszer csak sikerül.
2016. szept. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!