Telefon akkumulátor érintkezőihez hogyan tudok vezetéket forrasztani?
Figyelt kérdés
Próbaképpen egy sima réz lapocskához akartam forrasztócinnel egy blankolt vezetéket, de nem marad meg rajta. Ezért akksin nem is próbáltam. Kérdésem: Van erre megoldás? Egy eszközbe szeretnék beépíteni egy akkumulátort a régi tönkrement helyére. Működik, tölti, csak nem tudom csatlakoztatni megfelelően. 3 kis vezetéket kellene adni neki.2016. szept. 10. 09:49
1/3 Szirty válasza:
A réz jól forrasztható. Megfelelő, folyasztószerrel ellátott forraszanyagot kell használni (pl. gyantás ón) megfelelő hőmérsékleten.
Kell a forrasztáshoz egy kis gyakorlat is. Ha túl sokáig melegíted kiég belőle a folyasztó és kásás trutyi lesz, az nem folyik meg a felületen, csak salakká olvasztod közben a környező műanyag elemeket.
A tel. akku érintkezője aranyozott szokott lenni. Igaz az arany is jól forrasztható, de ezzel végérvényesen tönkre is teszed az érintkező felületet.
2/3 anonim válasza:
A sima réz lapocskán oxidréteg van, amit el kell távolítani. Kapard le késsel, csiszold meg smirglivel. Aztán használj forrasztópasztát. A pákával az anyagot melegítsd fel, a forrasztóón befutja, ha kellően meleg lesz a lemez..gyakorold, amíg nem megy.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezzel már egyszer csak sikerül.
2016. szept. 10. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!