Kismegszakító rezgő hangot ad. A végét járja?
Figyelt kérdés
Egyfázisú Bakony B10. Ha lefogom nem ad hangot. Akkor csinálja ha mosógép, mikró, mosogatógép valamelyike be van kapcsolva (kettőt egyszerre nem szoktam járatni. panellakás... aluvezetékek...)2016. szept. 4. 13:14
1/6 A kérdező kommentje:
Nincs fi relé se a lakásban. Érdemes lenne azt is beszerezni.
Mi a legolcsóbb 1 pólusú fi relé amit már meg szabad venni?
2016. szept. 4. 13:28
2/6 ede1219 válasza:
Bakonyt már régen ki kellene cserélni. Mosógépeknek 10A fölött van a fogyasztásuk, le kéne oldania, de valszeg megdöglött.
3/6 anonim válasza:
Attól rezeg mert nagy terhelést kap, és a mosógép a mikró ezeknek nagy az áramigényük és ezeket külön külön se bírja el. A rezgés oka az hogy le akar oldani, de már annyira be van halva hogy nem tud mert belül elvan már koszolódva és így nem bírja leoldani magát. Meg persze ez egy idő után azzal jár hogy belül annyira túl melegszik hogy eléghet. Jobb esetben csak picit olvad meg és akkor úgymond nem ad áramot ha fel kapcsolod akkor sem, de lehet ennél nagyobb baj is. Ha rám hallgatsz beszélj egy villanyszerelővel hogy nézze meg, mérje be és lehetőleg cserélje ki nagyobbra, és azt is kérdezd meg tőle hogy egy hálózaton külön külön milyen készülékeket érdemes használnod, mert ha régi alu vezetékek vannak azok nem fogják sokáig bírni. Én nekem nincs sok pénzem teljes vezeték cserékre így a nagy áramigényű fogyasztóimra csináltunk egy külön hálózatot külön megszakítóval réz vezetékekből, azokon megy a mosógép, a mikró, meg a porszívót is arról használjuk inkább. Bojlernek külön megvolt már a rézvezetékes megoldása. A többiről legfeljebb a kis áramigényű dolginkat használjuk és amint úgy lesz pénzünk telibe újra vezetékeljük az egész házat.
4/6 anonim válasza:
A Bakony Művek (én úgy hívom, Takony Művek) által gyártott kismegszakítók már nagyon régóta kimentek a divatból, le kell előbb-utóbb őket cserélni, mert már nem megbízhatóak, és bármikor ELEKTROMOS TÜZET okozhatnak, cseréltesd le őket!
5/6 anonim válasza:
Érdemes lenne beszerezned egy FI-relét is! De ha NINCS földelés a lakásodban, akkor amiatt mindig le fog oldani a FI-relé!
6/6 anonim válasza:
Persze, fi relé, utána minden szar miatt lekapcsol, ha esik, ha pára van. Veszel egy 10-es biztit és két csavarral bekötöd. nagyot lehet szopni egy fi relével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!