Milyen processzort vegyek a számítógépembe?
Van egy elég régi asztali számítógépem, ami aránylag tökéletesen teszi a dolgát, DE most már Windows 10 alatt picit lassúcska a maga 1 magos Pentium 4-es 3.0Ghz-es processzorával.
Szóval ezt szeretném leváltani egy erősebb procira, lehetőleg több magosra.
Milyen lehetőségeim vannak ilyen irányban??
Tudom, hogy nem egy ilyen gépet kellene fejlesztenem, hanem venni egy újat, de erre nincs anyagi hátterem, viszont találtam több olyan processzort is az interneten ami elvileg jó az alaplapomba, és megfizethető az áruk.
Nos az lenne a kérdés, hogy ezek közül a procik közül melyik jó az én alaplapomba? Csak a foglalatnak kell megfelelőnek lennie, vagy számítanak az órajelek és más paraméterek is a kompatibilitásnál??
Ezen felül még az lenne a kérdésem, hogy ha sikerül egy 2 vagy esetleg 4 magos procit berakni a gépbe, akkor a most rajta lévő 32 bites windows 10 ugyanúgy futna a gépen? Ha igen, akkor a 32 bites oprendszerre fel lehetne tenni 64 bites programokat?
Remélem érthető a kérdésem. :)
A gépem adatai:
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: HP Compaq dx6120 MT(PW279ES)
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, ~3.0GHz
Memory: 2560MB RAM (533Mhz)
Available OS Memory: 2552MB RAM
Page File: 1105MB used, 1894MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
Miracast: Not Available
Előre is köszönöm a válaszokat!! :)
Ahogy nézem, ez az alaplap Intel 915G chipsetet tartalmaz, amely nem támogat többmagos processzorokat.
Ahogy #1 is írta, 20 ezer forint körül kapható olyan (használt, márkás) gép, amely sokkal gyorsabb ennél (2 magos Core2 processzor, 4 GB RAM).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!