Miért nem tudom külön kapcsolni az új lámpát?
Vettünk egy új lámpát két karja van és összesen négy izzó megy bele és az a gond hogy felszereltük előtte volt fent egy csillár és a kapcsoló az dupla voltát külön-külön tudtunk felkapcsolni vagy az egyik részét ,vagy a másikat.most az a gond hogy az új lámpát felszereltük de nem lehet külön-külön kapcsolgatni a négy izzót ! előtte a csillár ugy volt felszerelve hogy egy hármas csokival és az új lámpába ez a csoki benne volt és csak hozzá csatlakoztattam a három szálat ami a mennyezetböl kilogott. most a kérdés az hogy miért nem tudom külön-külön kapcsolni , ha az egyik kapcsoló részét megnyomom akkor felkapcsol mind a négy a másik fele meg már nem csinál semmit.
ez lámpától függ vagy valamit rosszul kötöttem be?
Mit kötööttél hva?
Nem mindegy hogy a mennyezetből kilógó háromból és a lámpa három vezetékéből melyiket melyikkel kötöd össze!
Ha nem értesz hozzá ne szerelj villanyt!
Azonnal szüntesd meg ezt a kötést, mert ez így életveszélyes. A színekben sosem bízhatsz. Ha eddig két részletben tudtad kapcsolni, az azt jelenti, hogy a plafonból egy nulla, és két kapcsolt fázis lóg. Vagyis a zöld/sárga nem védővezető, hanem az egyik fázis. Ezt rákötöttétek az új csillár földelésére, tehát ha valaki felkapcsolja mindkét kapcsoló, és megfogja a csillárt, az áramütést okozhat.
Mivel a lámpádnak egy fázis, egy nulla és egy védővezető csatlakozója van, ez azt jelenti, hogy gyárilag nem készítették fel a két részletben való kapcsolásra. Egy kép a lámpáról sokat segítene, és az is ha inkább szerelőt hívnál, mielőtt valaki meghal.
A zöld sárga a te lámpádon normálisan a védővezető, a plafonban pedig az egyik kapcsolt fázis. Ha felkapcsolod mindkét ágat, akkor bizony világítani fog a fázisceruza. Kösd ki belőle, és a zöld/sárga kilógó részét tekerd be fekete szigetelőszalaggal, jelölvén hogy az is fázis. Amíg pedig nincs helye, vagy egy üres sorkapcsot húzz rá, vagy magát az ered is szigeteld le szigszalaggal. A lámpát kell újrakötni, hogy úgy kapcsoljon ahogy akarod.
Még egyszer leírom, a védővezetőről azonnal kösd ki a fázist, mert veszélyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!