Led világítást szeretnék! Hogyan, és honnan? HELP ME!
szeretnék körbe a szobám mennyezetén körbefutó meleg fehér fényű ledcsíkot.
-ez megfelelne világításnak(más lámpa nem lenne mellette csak a led körbe. amúgy két ablakos világos szoba)?
-honnan érdemes venni?
-én úgy számoltam hogy kb 12 méterre lenne szükség, amihez nem elég egy db alap táp, hanem már azt is venni kell külön!
-hogy rejtsem el a vezetékeket a trafót? a konnektor már megvan a falon kb 5-10cm-re a plafontól!
-valaki össze tudna állítani egy viszonylag olcsó szettet valamelyik oldalon?
egyébként a szobám 9nm-es
Köszi előre a segítséget!
és ez bevilágítaná a szobát?
de mi van az áramellátással? elég 12m-re a gyári táp? nem hiszem.
vezetékelrejtés? trafó/táp elrejtése?
egyébként köszi a választ! :D
tehát nem igazán ajánlatos állandó lámpaként használni?!!?
tudtok mondani egy helyet ahol komplett szettbe lehet kapni rgb-s távirányítós legalább 5m-es füzért? kb egy olyan 6-7 ezer ft-ért?
Fuhh, hát állólámpaként nem igazán :S ez afféle hangulatvilágítás inkább.
Hogy ilyen szettet hol lehet kapni, megintcsak az OBI-t tudom javasolni. Ezenkívül még szakboltba érdemes lehet szétnézni, de én csak egy ilyet ismerek, Miskolcon a Quelle Fénycentrumot.
Én nem szobavilágításra venném, max hangulatvilágításnak. Az RGB ledek még pocsékabbak szobavilágításnak.
Vaterán kb. 100-300 Forint egy méter ledszalag, a típusokat megtalálod Gugliban ("SMD led types"), ezek a ledcsíkok általában 3-6W per méter fogyasztásúak, azaz nem kell nekik hatalmas tápellátás. 12Voltról mennek.
A tápok általában laposak, így nem nehéz elrejteni őket valami diszkrét, világos színű dobozkában.
Ez igaz, spanom aki vásárolt ilyet, szobanövény mögé dugta :D bevált a módszer. Ő is csak hangulatvilágításnak használja, olvasáshoz spotlámpát vásárolt.
Arra kimondottan jó egyébként, amikor a barátnődet szobára viszed hogy témázgassatok, de nem akarod hogy az egész helyiség fényárban ússzon :D :P
PC táp, egy vagy két guriga fehér led szalag és hungarocell szegély amibe berakod.
Én a tápot a padlóra tettem, az egyik sarokban a vezetéket levezettem hozzá. A távvezérlő és a 2x5 méter szalag EBAY beszerzéssel kb 7 ezer. 1 méter kb 5-6 W teljesítményű, nappali fényt ad.
Építettem egy üvegtégla falat is, közé szalaggal, két helyiséget bevilágít.
Jól megválasztott cuccokkal meglepően nagy fényt lehet csinálni.
Ez a régi led szalagom, ez rgb: https://www.youtube.com/watch?v=54l9_HNz5Pc
Ez a konyha, itt fehér van, brutális jó a fénye:
a konyha tényleg király!
van olyan rgb led szalag amin van fehér is? mert alapból nekem már van egy de az csak annyit csinál fehérnél hogy a három színt egyszerre kapcsolja be.
nekem meg olyan kéne hogy az rgb-n kivűl van egy negyedik a fehér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!