Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Led világítást szeretnék!...

Pátkai bálint kérdése:

Led világítást szeretnék! Hogyan, és honnan? HELP ME!

Figyelt kérdés

szeretnék körbe a szobám mennyezetén körbefutó meleg fehér fényű ledcsíkot.

-ez megfelelne világításnak(más lámpa nem lenne mellette csak a led körbe. amúgy két ablakos világos szoba)?

-honnan érdemes venni?

-én úgy számoltam hogy kb 12 méterre lenne szükség, amihez nem elég egy db alap táp, hanem már azt is venni kell külön!

-hogy rejtsem el a vezetékeket a trafót? a konnektor már megvan a falon kb 5-10cm-re a plafontól!

-valaki össze tudna állítani egy viszonylag olcsó szettet valamelyik oldalon?

egyébként a szobám 9nm-es

Köszi előre a segítséget!

2016. aug. 23. 00:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az OBI-ban kaphatóak ilyen LED-csíkok, van színes is meg fehér is. Megméred, mennyi köll, és felfüggeszted őket (rajzszög működhet,csak ne a drótot szúrd át vele). Nem boszorkányság.
2016. aug. 23. 00:55
 2/14 A kérdező kommentje:

és ez bevilágítaná a szobát?

de mi van az áramellátással? elég 12m-re a gyári táp? nem hiszem.

vezetékelrejtés? trafó/táp elrejtése?

egyébként köszi a választ! :D

2016. aug. 23. 01:45
 3/14 anonim ***** válasza:
Ezek nyilván rajta lesznek a LED-füzéren, esetleg jár hozzá trafó/táp, de amennyire én láttam, nem boszorkányság a bekötése-üzemeltetése. Hogy a szobát bevilágítja-e, ez teljesítmény és mennyiségfüggő, egy füzér egy közepes szobát olyan félárnyas-holdfényes jelleggel tud megvilágítani :)
2016. aug. 23. 02:02
 4/14 A kérdező kommentje:

tehát nem igazán ajánlatos állandó lámpaként használni?!!?

tudtok mondani egy helyet ahol komplett szettbe lehet kapni rgb-s távirányítós legalább 5m-es füzért? kb egy olyan 6-7 ezer ft-ért?

2016. aug. 23. 02:30
 5/14 anonim ***** válasza:

Fuhh, hát állólámpaként nem igazán :S ez afféle hangulatvilágítás inkább.

Hogy ilyen szettet hol lehet kapni, megintcsak az OBI-t tudom javasolni. Ezenkívül még szakboltba érdemes lehet szétnézni, de én csak egy ilyet ismerek, Miskolcon a Quelle Fénycentrumot.

2016. aug. 23. 02:35
 6/14 anonim ***** válasza:

Én nem szobavilágításra venném, max hangulatvilágításnak. Az RGB ledek még pocsékabbak szobavilágításnak.

Vaterán kb. 100-300 Forint egy méter ledszalag, a típusokat megtalálod Gugliban ("SMD led types"), ezek a ledcsíkok általában 3-6W per méter fogyasztásúak, azaz nem kell nekik hatalmas tápellátás. 12Voltról mennek.

A tápok általában laposak, így nem nehéz elrejteni őket valami diszkrét, világos színű dobozkában.

2016. aug. 23. 03:12
 7/14 anonim ***** válasza:

Ez igaz, spanom aki vásárolt ilyet, szobanövény mögé dugta :D bevált a módszer. Ő is csak hangulatvilágításnak használja, olvasáshoz spotlámpát vásárolt.

Arra kimondottan jó egyébként, amikor a barátnődet szobára viszed hogy témázgassatok, de nem akarod hogy az egész helyiség fényárban ússzon :D :P

2016. aug. 23. 03:18
 8/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Sok helyen lehet kapni, 5m kb. 7000ft.,van minden hozzá. Tápból meg olyat veszel hozzá később amilyet akarsz. 10A elég simán 12m-re.Vannak ilyen szakboltok, segítenek.
2016. aug. 23. 06:41
 9/14 anonim ***** válasza:

PC táp, egy vagy két guriga fehér led szalag és hungarocell szegély amibe berakod.

[link]

Én a tápot a padlóra tettem, az egyik sarokban a vezetéket levezettem hozzá. A távvezérlő és a 2x5 méter szalag EBAY beszerzéssel kb 7 ezer. 1 méter kb 5-6 W teljesítményű, nappali fényt ad.

Építettem egy üvegtégla falat is, közé szalaggal, két helyiséget bevilágít.

Jól megválasztott cuccokkal meglepően nagy fényt lehet csinálni.

Ez a régi led szalagom, ez rgb: https://www.youtube.com/watch?v=54l9_HNz5Pc

Ez a konyha, itt fehér van, brutális jó a fénye:

https://www.youtube.com/watch?v=SmEahQO4Uso

2016. aug. 23. 08:33
 10/14 A kérdező kommentje:

a konyha tényleg király!

van olyan rgb led szalag amin van fehér is? mert alapból nekem már van egy de az csak annyit csinál fehérnél hogy a három színt egyszerre kapcsolja be.

nekem meg olyan kéne hogy az rgb-n kivűl van egy negyedik a fehér

2016. aug. 23. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!