Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Asztali PC-n Win10,32 bites...

Asztali PC-n Win10,32 bites op. R. frissítés 64 bitesre. Hogyan kell ezt csinálni?

Figyelt kérdés
Az eredeti DVD-n win 7 volt ( ez a lemez még megvan), és ez lett a nagy átalakításban w10. Játékok miatt 0 32 bitest választottam, de most szeretném 64 bitesre frissíteni. A hardver elbirná a frissítést, csak most nem tudom, hogyan kezdjek bele? Ha berakom a dvd-t és újratelepítem a win 7-et, akkor lehet belőle w10, az internetről? Vagy ez az út kizárva?

2016. aug. 13. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Első lépésként azt ajánlom ha van a wincsin bármi amit szeretnél megőrizni, mentsd ki róla.

Tedd egy másik gépbe és formázd meg.

Aztán tedd vissza a tiédbe és mehet a telepítgetés.

2016. aug. 13. 14:42
 2/5 csírabob válasza:
Hát nem rég még lehetett win 7et,8at 10re frissiteni. de ez már nem aktuális. Elvileg egy idő után érkezik egy frissítés aminek ha megfelel a géped akkor 64 bites lesz.
2016. aug. 13. 14:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi. De honnan vegyem az uj w10 et, ha ezt leformázom? Rakjam fel a win 7, 64 bitest a DVD ről, aztán onnan hogyan tovább? A Microsoft elfogadja ezt, és frissíthetem w 10, 64 bit re?
2016. aug. 13. 14:51
 4/5 |Orfeusz| ***** válasza:

x86 és x64 közötti váltáshoz tiszta telepítést kell csinálni, nem lehet "frissíteni" (nem jó a szó se, mert a 23 bites ugyanolyan friss, mint a 64-es).

A Windows 10-re frissítéskor a MS bejegyezte, hogy ez a termékkulcs ezen a gépen frissítve lett, így Windows 10-et tudsz rá telepíteni a kulcs újbóli megadása nélkül.

Viszont az kérdéses, hogy a kulcs működik-e 64 bites verzióra is. Ebben nem vagyok biztos.

Ha több, mint 4GB RAM-od van, akkor töltsd le a Win10 telepítőjét (Media Creation Tool) és telepítsd a Win10 x64-es változatát! Ez vagy aktiválódik magától, vagy meg kell adnod újból a Win7 termékkulcsát, vagy nem megy sehogy. Ha nem megy, akkor rakhatsz rá Win7 x64-et.

Ha 4GB, vagy kevesebb RAM-od, van, és nem tervezel többet tenni bele, akkor hagyd annyiban az ügyet, mert a 32 bites is jó.

2016. aug. 13. 14:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a szakszerű választ. A frissités szón én is gondolkodtam, de nem találtam hirtelen jobbat. Sajnos valóban csak 4 Gb Ram van a gépemben, így marad ez a verzió. De közben eszembe jutott egy másik megoldás: egyszerűen kiveszem a gépből ezt a merevlemezt ami most van benne, és egy másik szűz lemezre feltelepítem a win 7 64 bitet, vagy a netről letöltött w10 64 bit et ( a csere előtt letölteném egy USB kulcsra) Ez a manőver mennyire veszélyeztetni ezt az ingyenes licencet?

Ha pedig nem jön össze, visszarakom a másik merevlemezt.

2016. aug. 13. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!