Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ezen hol kell állítani a...

Ezen hol kell állítani a kimenő feszt?

Figyelt kérdés

Nem látok se potmétert se mini gombokat, szóval aki ért hozzá, mit mond, hogy lehet ezt szabályozni 7-32 között?

[link]

2016. aug. 11. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
A két kis kék téglalap 1-1 csavarral a tetején ( a fojtótekercs mellett) - azok a trimmerek, szerintem azokkal lehet mókolni a cuccot.
2016. aug. 11. 22:04
 2/8 anonim ***** válasza:

+ info: egyik trimmer kimeneti feszültséget, a másik pedig az áramkorlátot mókolja szerintem a leírás alapján:

Output voltage: 0.8-28V (continuously adjustable)

Constant current range:0.2-12A ( adjustable )

Azt is írja, hogy 65 fok hőmérséklet esetén már egy ventillátor is javallott. ( Gondolom a hűtőbordák hőmérsékletére utal)

2016. aug. 11. 22:07
 3/8 anonim ***** válasza:
2016. aug. 12. 17:17
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi csak megvallom, nem teljesen értem, hát az adott fogyasztó úgyis annyi áramot vesz fel, amennyi kell neki, nem? szóval mi értelme az A állításának? ha egyszer pl 3 A kell neki, akkor hiába állítom 0,5 A-re de 10-re is ...hiszen annak Így is-úgy is 3 kell, nem? szóval ez kicsit homály, de oké, és persze gondolom ehhez kell egy multiméter, ha nincs rajta semmi kijelző.
2016. aug. 12. 17:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Az áramhatároló egy nagyon jó dolog. Teljesen úgy vannak a dolgok ahogy leírtad, de sok esetben hasznos jószág lehet pl laborméréseknél. Amikor pl ki akarod kísérletezni hogy kb mekkora az az áramfelvétel ami mellett még üzemel a cucc. Vagy pl az áramhatároló a tápegységet is megvédi hiszen egy hibás fogyasztó többlet áramot vehet fel a tervezetnél és túlterhelheti a tápegységet.

Kísérelti áramkörök esetén nagyon is hasznos, ha pl már ez elején kikötik, hogy mennyi lehet a maximális áramfelvétel. ( Hogy ez mennyire fontos lehet javaslom nézd meg a Apollo 13 című filmet, ami egy megtörtént eseményt dolgoz fel és ott látni fogod mennyire fontos lehet az áramfelvétel minimalizálása egy űrhajó esetében ).

2016. aug. 13. 18:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Ami az áramkörnek a feszültség, az a víznek a nyomás.

Ami az áramkörnek az áram, az a víznek az áramlás.

Ha az áramot korlátozod, a víz keresztmetszetet csökkented a kifolyásnál. Nem mindegy hogy 10 cm-es csövön, vagy 3 mm-es lyukon jön 6 bar nyomással a víz. A 3mm-est szerintem be tudod fogni kézzel ha gond van. A 10 centist nem valószínű.

Ez az áramkörben pl. akku töltésnél hasznos, vagy tesztelésénél ahol elkerülheted hogy egy esetleges zárlati áram kárt okozzon. Olyankor egyszerűen csak letörik a feszültség.

2016. aug. 13. 18:41
 7/8 A kérdező kommentje:
értem, köszi, és szted 12 A-es verzióban ez reális ár érte? csak mert találok 800 Ft körül is, csak annyi hogy ott W-ban adják meg a kimenőt, de sztem ugyanennyi, szal ez mennyire jó ár érte?
2016. aug. 17. 09:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Mire akarod használni?
2016. aug. 17. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!