Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hol érdemes fémdetektorozni?

Hol érdemes fémdetektorozni?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem detektorozni több kevesebb sikerrel , es szeretnek véleményt kérni arról hogy hol talalhatok szerintetek érméket es ehez hasonló apróbb érdekességeket a múltból :) a gépem egy garrett ace 200i !

2016. aug. 10. 23:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
8%
Ahova az engedélyed szól
2016. aug. 11. 05:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Koszi, de nem ezt kérdeztem !
2016. aug. 11. 12:11
 3/11 anonim ***** válasza:
Szigorúan ellenőrzik és büntetik, ha nincs engedélyed. MINDEN erdőnek, szántónak van gazdája.
2016. aug. 11. 20:05
 4/11 anonim válasza:

Szegény fiúnak elveszitek a kedvét :D

Én csákvári sikereimre vagyok büszke, csak ajánlani tudom azt a helyet

2016. aug. 12. 18:28
 5/11 anonim ***** válasza:
10%

Pedig nem mondanak ám butaságot a többiek. Kérdező, ha eddig nem tetted meg, bogarászz utána a legalitási helyzetnek, ugyanis nagyon ráálltak a keresősökre. Term. őr, halőr, rendőr, vadőr, (néha magánszemély is) stb. ha meglátnak, már hívják is rád a jardot. És (mivel engedélyed nincs a területre, pláne ha régészeti helyen vagy) akkor jön az elkobzás, pénzbüntetés, előtte persze egy házkutatás. És házkutatásnál nincs olyan, akit ne lehetne valamivel megfogni. Persze azt mondod: hőőő én akkor is tökös gyerek vagyok. Pont a nyeretlen kétéveseket lehet iszonyúan csőbe húzni. Szóval keresőzz, de nagyon ésszel.

[link]

2016. aug. 12. 19:11
 6/11 anonim válasza:
89%

Erdélyben, itt viszonylag könnyű az engedély szerzés , és egyáltalán nem olyan szigorú törvények vannak mint Mo-n sőt ha jössz Székelyföldre akkor szívesen körbevezetlek egyet, hogy hol érdemes "lengetni" én általában a kúriák ( 300-500 éves székely nemesi házak ) környékén szoktam lengetni .

Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgyön lakom és egy Garrett AT Pro a detektorom.

2016. aug. 30. 12:59
 7/11 Ranctalpas ***** válasza:
61%

Istenem, hogy én mennyire gyűlölöm azokat a kukacoskodó embereket, akik minden kérdésre egyből a tiltással, a szabályzattal meg ilyesmivel jönnek elő...

KEdves kérdező. A válaszom: bárol, ahol szabad. Én rájöttem, hogy véletlenszerűen is ugyanolyan eredményeket érhetsz el, mintha célirányosan keresnél. Visszatérek arra, hogy ahol szabad. NEm tudom, hogy hol akarsz lengetni, Magyarországon, vagy itt Erdélyben? Romániában tilos a régészeti lelőhelyeken keresőzni. Ezért én minden keresés előtt fel megyek a ran.cicmec.ro oldalra, ott rákkatintok az "afiseaza" gombra és kiadja a régészeti lelhelyek térképét: [link]

Nna ezeket a helyeket el kell kerülni, mert sok közülük be van kamerázva, de a környék pásztorjai tuti köpősök, erre mérget vehetsz. Persze ez se biztosíték, mert én tudok olyan romot, ami több kilométerrel van arréb téve a térképen mint a valóságban. Ami meg a mezők legelők gazdáit illeti felejtsd el, aki azt írta, hogy mindennek van gazdája, az csak köteekedni akart. Persze, hogy van gazdája, de nehogy már engedélyt kérjél minden szaros földtulajdonostól, mert lengetni akarsz. Egy vakondtúrásnál nagyobb kárt nem okozol. Aki meg sajnálja tőled amit kiásol, annak azt kívánok ássa fel maga az egészet.

Visszatérve a random keresésre. Kimentem Agyagfalvára. Ott volt kétszer is népgyűlés. Mondta valaki, hogy egyik ismerőse még nem kapált ott úgy, hogy ne találjon érmét. Én is kimentem, egy csomót lengettem s semmi. MÁskor véletlenszerúen kimentem máshova és több osztrák érmét is találtam.

Persze, ha világháborús dolgokra vagy ráállva akkor más a helyzet, akkor pontosan tudod, hova kell menni. Ennyi.

:))))

2016. szept. 29. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:

Te aztán okos ember lehetsz.

"KEdves kérdező. A válaszom: bárol, ahol szabad. "

Nálatok biztos így van, de MO-n nincs olyan, hogy "ahol szabad", mert az kb. a kiskerted lehet a ház végében, de egyébként több hatóságtól és a terület tulajdonosától/kezelőjétől megszerzett engedély birtokában legális a keresőzés. Ha erre felhívom a kérdező figyelmét, az szerinted gyűlölködés, szóval nem vagy százas öcsém... Igen, tudatosan is be lehet hajtani a "behajtani tilosba" is, de ennek lehetnek következményei :)

2016. szept. 29. 12:10
 9/11 Ranctalpas ***** válasza:
Nab@sszus, tegnap hallottam, hogy tavaly február óta tilos!. Bocsi nem tudtam. Ez dúrva. Ez agyrém..... Én még a régi törvénnyel voltam, azy olvastam régebben...
2016. okt. 1. 19:50
 10/11 anonim ***** válasza:
71%

Dióhéjban, talán nem is legpontosabban:

Ez a keresőzési szigorítás kb. a régész körök száját betömő, feléjük felé tett szívesség volt a törvényhozók részéről, hisz a detektorosok mindig is a műkincsrabló, fosztogató gazemberekként jelentek meg, ha szóba kerültek. Csak éppen ugyanazon törvénymódosítások keretében a régészeknek is úgy beadták a fasszt a torkukba, hogy azóta is pislognak tőle, Mert ugye jó ideje klasszikus értelemben vett feltárás nem sok van, mert az csak viszi a pénzt, a múzeumok mind megpróbáltak rárepülni a beruházások, útépítések előtti kötelező régészeti feltárásokra, mert ebből pénz csurrant (kötelező és a beruházónak kell álni a régészeti költségeket) Na nem is mindig csak csurrant, mert lehet, hogy hónapokig tartott a feltárás. Vagyis, amikor a beruházás a legsérülékenyebb, ezernyi dolog viszi a pénzt, a hivatalokat sorra kell megkenni, akkor még előáll a régészet és azt mondja: oké, mi it most áskálódunk pár hónapot, addig áll a munka, de a végén majd fizettek nekünk 1-2-300 milliót. Ezt a beruházó, autópálya építő lobbi megunta, megkentek pár képviselőt, államtitkárt és azóta a törvény értelmében az építés előtti feltárás 30 nap lehet és a beruházás költségének 1 %-át viheti el. Aztán jött a régészek számára a végső pofon (és a haveri cégek számára a haszon): alvállakozó magántársaság is végezhetet régészeti feltárást. Az egészből a lakosság számára maradt a keresősök, mint veszedelmes bűnözők lobogtatása. És ahogy fentebb írtam, hatósági személyek is már régen ki vannak képezve a témára, felismerik, ha keresőst látnak.

Ettől függetlenül az "éjszakai műszak", vagyis a haszonleső keresőzés nyilván ugyanúgy működik, tehát csak a naív álampolgár kriminalizását érték el. Mert mint minden törvény, a törvénytisztelő állmapolgárra vonatkozik, a bűnöző magasról leszarja.

2016. okt. 1. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!