Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi lehet a varrógép baja?

Mi lehet a varrógép baja?

Figyelt kérdés
Még csak most kezdtem tanulgatni az otthoni varró gép használatát, voltam egy varró nőnél is aki a fontosabb dolgokat meg mutatta, az én gépemen Viszont alig hogy neki álltam varrni vele probléma merült fel itthon, és valószínűleg a gépnek lehet baja. Felső cérna befűzve, minden jól beállítva, alsó cérna be téve. Viszont az alsó behúzása nagyon nehézkesen megy, mert a helyett hogy hurok képződne, a felső cérna be megy és beakad. Mindez még nem lenne gond... mert 20. neki futásra sikerül végre kihúznom az alsót, néha akár másodjára csak hogy a probléma ettől még nem szűnik meg. Neki álok varrni, sima egyenes varrás, közép tű állás, farmer anyagot és a felfele lévő részt, amit látok, szépen végig is varja de hátul felhalmozódik egy csomó cérna az öltések között, aztán kb 10 cm haladva a gép teljesen megáll, mert a felső cérna megint be akadt. Nekem úgy tűnik hogy a hajó egyik ki álló részébe, s ahogy az fordul el az egészen magára csavarja. Az egyetlen dolog ami eszembe jutott hogy talán varrás közben bal kézzel feszítenem kéne a cérna két végét, ami ugye a talp alatt vezet hátra, vagy tényleg a gépnek van baja. Az egész hajó, tokostul ki lett egyszer szedve, aztán többször is, mivel gondoltam rosszul raktam vissza... végül meglátásom szerint jól van benne minden, sokféle képen nem is lehet vissza pakolni. Van valakinek valami ötlete?

2016. aug. 10. 20:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne izgulj, mi is így kezdtük.

Amire emlékszem még: pl az alsó szál felhozása: Csak óvatosan forgasd meg a hajtókereket, és amint felér a tű, akkor kipiszkálhatod valamivel az alsószálat Ehhez a művelethez még egy fordulat sem kell a kerékkel. Majd rájössz.

Gubancolódik az alsó szál: rossz a szálfeszítés. Vagy laza, vagy túl van húzva. A gépkönyvben le van írva, mennyire kell meghúzni. A felső-szál beállítás is lehet laza is meg szoros is. Ezek apró hibák, majd rá fogsz jönni...Meg az sem mindegy, mit varrsz. A farmer nehéz anyagnak számít, szerintem ne azzal tanulj.. Sok sikert.

2016. aug. 10. 20:37
 2/4 anonim válasza:
A felső szál feszességén kell állítani.
2016. aug. 10. 20:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Nezd meg nem szorult-e valami a tulemez alá valami.Fuzd ujra az egeszet.
2016. aug. 10. 20:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm.
2016. aug. 10. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!