Lehet ilyen áramkört építeni?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy olyan áramkört, amelyik megvalósítja a flip-flop kapcsolást. Vagyis gombnyomásra (impulzusra) a kimeneten van 12V, újabb gombnyomásra kikapcsol. Alapállapotban ne fogyasszon, és csak egyenáramú relék lehetnek benne, akármennyi. Van ilyen kész kapcsolás esetleg? Rajz?2016. júl. 23. 15:09
2/4 A kérdező kommentje:
Oké, megnéztem, tényleg valami ilyen célú kapcsolás kell. Ha nem lesz megoldás, meg is fogom rendelni, köszönöm a tippet. De a kérdés továbbra is fennáll, megépíthető-e véges számú reléből egy ilyen kapcsolás? A feladat is izgalmas, nem csak a végcél.
2016. júl. 23. 17:10
3/4 anonim válasza:
Én már megépítettem, de amúgy 1 db cd4017 elég hozzá.
4/4 A kérdező kommentje:
Utolsó, te építettél ilyen áramkört? Adnál róla infót?
2016. aug. 3. 10:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!