Van olyan program amivel le lehet jelszóval zárni egy mappát vagy dokumentumot?
A helyzet az, hogy a windows xp (is) tartalmazta már a mappák személyessé tételét, amitől azok a másik belépést használók számára elérhetetlenné válnak. A dokumentumot nyilván a szövegszerkesztő segítségével szintén jelszóval védetté lehet tenni, de mint minden ilyet, a megfelelő v. épp nálad jelentősen szélesebb látókörű egyén ki fog tudni nyitni.
Az ingyenes, hatalmas tárhelyű levelezőrendszerek korában minek neked ilyesmi? Nyitsz egy új fiókot és csak piszkozatként írsz e-mailt, amit nem küldesz el, de belecsatolod a rejtenivalóid. A neten fent lesz, a gépen meg nem és bárhonnan eléred.
Itt a gyenge rész az, ha a gépről nem tudod eltüntetni a meglátogatott helyeket, netán még a belépési jelszót is elmented, stb.
attól függ, hogy konkrétan mit szeretnél elrejteni. ha dokumentumokat, úgy mint excel, word, powerpoint akkor internetre föltenni, egy postafiókba, szerintem macerás, és nem is célszerű.
én a jelszóval védett archiválást javaslom. Winrar, winzip, 7zip mind tud ilyet. könyvtárastól, vagy csak a fileokat becsomagolod, azt ki nem bogarássza senki jelszó nélkül. ha kell, hogy bárhonnan elérhesd, akkor kell föltenni egy postafiókba, bár ennél egyszerűbb egy ingyenes tárhelyre föltölteni, aminek a linkjét akár meg is tudod jegyezni. (pl, ha neved lesz a tárhely neve, akkor: " [link]
létezik továbbá egy Lockfolder nevű program, amivel windows xp-ben titkosíthatod a könyvtárakat, eléggé rugalmasan. újabb verziói gondolom léteznek vistára is, meg win7-re, én régen foglalkoztam ezzel, de eléggé tetszett. ki lehet választani, hogy látszódjon-e egyáltalán, vagy csak jelszót kérjen, ha bele szeretnénk tekinteni.
ha viszont programot szeretnél elrejteni, arra ez a megoldás sem jó, és hirtelen nem is tudok igazán jót mondani.
igen, lehetséges. és a keresés sem mutatja.
egyébként a becsomagolásos megoldásnál is lehet úgy, hogy még az archivált fileok nevét sem lehet látni jelszó nélkül. szerintem ez a legegyszerűbb, tekintve, hogy a lockfolder használatához adminnak kell lenni az adott gépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!