Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van olyan program amivel le...

Van olyan program amivel le lehet jelszóval zárni egy mappát vagy dokumentumot?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 15. 14:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy a windows xp (is) tartalmazta már a mappák személyessé tételét, amitől azok a másik belépést használók számára elérhetetlenné válnak. A dokumentumot nyilván a szövegszerkesztő segítségével szintén jelszóval védetté lehet tenni, de mint minden ilyet, a megfelelő v. épp nálad jelentősen szélesebb látókörű egyén ki fog tudni nyitni.

Az ingyenes, hatalmas tárhelyű levelezőrendszerek korában minek neked ilyesmi? Nyitsz egy új fiókot és csak piszkozatként írsz e-mailt, amit nem küldesz el, de belecsatolod a rejtenivalóid. A neten fent lesz, a gépen meg nem és bárhonnan eléred.

Itt a gyenge rész az, ha a gépről nem tudod eltüntetni a meglátogatott helyeket, netán még a belépési jelszót is elmented, stb.

2010. ápr. 15. 14:23
 2/4 anonim válasza:
100%

attól függ, hogy konkrétan mit szeretnél elrejteni. ha dokumentumokat, úgy mint excel, word, powerpoint akkor internetre föltenni, egy postafiókba, szerintem macerás, és nem is célszerű.

én a jelszóval védett archiválást javaslom. Winrar, winzip, 7zip mind tud ilyet. könyvtárastól, vagy csak a fileokat becsomagolod, azt ki nem bogarássza senki jelszó nélkül. ha kell, hogy bárhonnan elérhesd, akkor kell föltenni egy postafiókba, bár ennél egyszerűbb egy ingyenes tárhelyre föltölteni, aminek a linkjét akár meg is tudod jegyezni. (pl, ha neved lesz a tárhely neve, akkor: " [link]

létezik továbbá egy Lockfolder nevű program, amivel windows xp-ben titkosíthatod a könyvtárakat, eléggé rugalmasan. újabb verziói gondolom léteznek vistára is, meg win7-re, én régen foglalkoztam ezzel, de eléggé tetszett. ki lehet választani, hogy látszódjon-e egyáltalán, vagy csak jelszót kérjen, ha bele szeretnénk tekinteni.

ha viszont programot szeretnél elrejteni, arra ez a megoldás sem jó, és hirtelen nem is tudok igazán jót mondani.

2010. ápr. 15. 14:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Lockfolder-rel lehet egy mappát lezárni úgy hogy a tartalmát CSAK jelszóval lehessen megnézni? és a keresés sem mutatja ki?
2010. ápr. 15. 15:14
 4/4 anonim válasza:

igen, lehetséges. és a keresés sem mutatja.

egyébként a becsomagolásos megoldásnál is lehet úgy, hogy még az archivált fileok nevét sem lehet látni jelszó nélkül. szerintem ez a legegyszerűbb, tekintve, hogy a lockfolder használatához adminnak kell lenni az adott gépen.

2010. ápr. 15. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!