Vamkoteles a telefon amit rendeltem?
Tinydeal.com rol rendeltem egy xiaomi redmi note 3 prot 32gbs kartyaval 55000 ert. Trackingolasnal azt latom, hogy vamkoteles kuldemeny nav regisztráció.
De a telefont hollandiai raktarbol hoztak, es EUn beluli szallitasnal ugye nincs vam, se afa. Ennek ellenere amit olvastam errol a szallitasi statuszrol, az az, hogy mar biztosan kell vamot es afat is fizetnem, amit nem ertek hogy miert,az EU miatt. Ilyenkor mit lehet tenni? Navnak kene szolni hogy kapjak be, vagy csak fizessek mint a jogyerek?
"De a telefont hollandiai raktarbol hoztak"
...ami tutira vámszabadterületi raktár. Egy sima kikötői lerakat.
A termék vámolatlan, neked kell állni a cechet.
Pech.
"Tinydeal.com rol rendeltem egy xiaomi redmi note 3 prot 32gbs kartyaval 55000 ert. Trackingolasnal azt latom, hogy vamkoteles kuldemeny nav regisztráció. "
Rendelés előtt ajánlott olvasni, a kérdezés is ingyen van. Gondolod olyan hülyék hogy lenyelik neked a vámköltséget?
"De a telefont hollandiai raktarbol hoztak, es EUn beluli szallitasnal ugye nincs vam, se afa."
Na ja, ha pl. ott gyártanák. De ott csak raktározzák amíg meg nem veszed.
" Ennek ellenere amit olvastam errol a szallitasi statuszrol, az az, hogy mar biztosan kell vamot es afat is fizetnem, amit nem ertek hogy miert,az EU miatt."
Ahogy már elhangzott, attól hogy EU, nem feltétlen vámmentes. Mivel hollandiában nem gyártanak ilyet, be kell hozzák valahonnan.
" Ilyenkor mit lehet tenni? Navnak kene szolni hogy kapjak be, vagy csak fizessek mint a jogyerek?"
Ebben a sorrendben jó.
Először szólsz, aztán meg fizethetsz.
Én folyamatosan rendelek Kínából. Egyszer fogták meg a postai csomagomat a vámon, kellett nekik igazolást küldenem a banki utalásról, rendelésről, ami megmutatta, hogy 25 € alatt van, vagyis vámmentes, egy nap múlva meg is jött a csomag vám nélkül.
Egyébként 25 € és 150 € között csak 27% ÁFA van, 150 € felett ÁFA és vám is, aminek mértéke termék- és származási ország-függő.
Velem is megesett már. Ha kötöttél csomagbiztosítást vagy hasonlót ami fedezi az ilyen kiadásokat, akkor elküldöd a NAV által adott számlát és visszaküldik az árát.
Nálam még javult is a dollár árfolyam, így pár száz forinttal többet kaptam vissza, mint ami az áfára ráment (700 euró érték alatt csak áfát fizetsz, vámot nem).
Szia!
Lehet rosszul tudom, de ha EU raktárból rendelsz, arra nem kell se vámot, se áfát fizetni. Viszont ha csak NL track-et kapott, az 99% hogy Kínából jön. Ès tök mindegy mit írnak a csomagra, mert a telókat kikapják mindig a vámosok.
Ha EUból rendelted (ami ha jól tudom Nèmet raktárban van náluk) akkor írj a Tiny-nek, hogy ilyekor mi a teendő? Mert azèrt rendeltèl EU-ból, hogy ne kelljen ráfizetni mèg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!