Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ráz a TV és a PC burkolata....

Ráz a TV és a PC burkolata. Minimálisan de bizserget. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Akkor vettem észre amikor a telefont a géphez kötöttem és a telefon rázott. Utána a gép burkolatán is tapasztaltam, a tv talpán, a házimozin stb. Szétkötöttem mindent és a nappaliból egyesével külön külön mindent újból áram alá helyeztem. Itt már elővettem a fázisceruzát. A tv és a pc továbbra is áram alatt, a többi jó. Minden elektronikus berendezést végignéztem laptoptol kezdve hűtőn át egészen a mosógépig de minden jó kivéve a pc és a tv. Ha csak egy dolog rázna még érteném de így. Villanyszerelő tud ezzel vmit kezdeni vagy gariztassam a pct és a tvt is? Egyáltalán foglalkoznak vele de egyáltalán mi okozhatta ezt? Tanácstalan vagyok...
2016. máj. 30. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:

A modern szamitogepeknek, teveknek stb foldeleses dugasz aljzat kell.

Kabelteved van? Akkor a koax kabel kulso boritasat is foldelni kell, nekem ott jon be kb 100Volt.

2016. máj. 30. 20:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Olvasgass a földhurokról és az ellene védő eszközökről.
2016. máj. 30. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:

#2-es, a földhurok az egy egesz mas dolog, az bugast okoz nem razast.

Itt a foldeles hianyarol van szo, a fogyasztok fazisa atszivarog a testre ami nincs foldelve es felhuz 110V-ig.

2016. máj. 30. 21:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Miért lenne baj a foldelessel? A házban semmilyen elektromos berendezés nem ráz, a régebbi gepeim sem raztak, ez a gep is megvan egy ideje de csak most vettem eszre. ha elejétől fogva ilyen lenne úgyis észrevettem volna mert az gáz hogy a telot sem tudom mar hozzakotni. Egyébként a gép laptop taprol megy. Van kábeltévé ami tvt megmagyarazná de ha se a gépbe se a tvbe nem dugok semmit csak áramot kap egyből ráz...
2016. máj. 30. 21:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Szar a földelés, hiába íratod még le velünk 100x, akkor is ez az oka.
2016. máj. 31. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!