Mit tud működtetni este a szigetüzemű napkollektor akksija a háztartásban?
Hát, az adatokat nézve, ha teljesen fel van töltve az akku, akkor az inverter 3 kVA-t tud nyomni, de ezt két óránál kevesebb ideig, merthogy 5 kWh körül letérdel az akku. Világítás, számítógép összesen kb 600 W, azt 8 óra körül bírja.
VA és W szabadon keverve a becslés miatt, felelősséget nem vállalva.
Köszönöm szépen a válaszokat. Én is úgy számoltam az információk alapján, hogy este nagyjából 4 órát tudnám használni az akksikat, napközben úgyis egyből a rendszerbe megy az áram a napelemből - ha süt a nap :).
Most már az a gondom, hogy a villanyszámla alapján a megtérülés nagyjából 28 évre jön ki, miközben még nem adtam hozzá az akku- és invertercserét, ami ilyen időintervallumban már kötelező lesz min. 1x. Vagyis számomra a teljesítmény OK., a számlacsere szempontjából NEM OK.
Köszi mindenkinek, segítettetek, nem most lesz napkollektorom villanytermelésre. Amúgy melegvízre van, nagyon jól működik, szerettem volna ezt is, de úgy látszik egyenlőre nem halandóknak van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!